WEG IN EIGEN LAND

De natuur in ù De Vereniging 'De Oeverlanden blijven' houdt morgen een winterexcursie in de noordelijke oeverlanden van de Nieuwe Meer bij Amsterdam. Onder leiding van Rein Cremer kunnen de deelnemers zien hoe dieren en planten zich hebben aangepast aan de kou. Verzamelen om 11 uur in leslokaal De Waterkant aan het Anton Schleperpad. Deelname is gratis voor leden en donateurs en kost anders een rijksdaalder per persoon.

ù Morgen houdt het IVN een rondleiding in het Amstelveense heempark De Braak. Om 14 uur van de ingang aan de Amsterdamseweg naast nr. 210.

Jaarringen De reizende beeldententoonstelling van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers, 'De jaarringen in beeld', heeft vanaf vandaag (t/m 31 mei) onderdak gevonden in de tuin en het koetshuis van Kasteel Groeneveld in Baarn.

Ruimte In het Artis Planetarium aan de Plantage Kerklaan in Amsterdam wordt dinsdag een avondvoorstelling (van 20-22.15 uur) gewijd aan de nieuwe ruimte-onderzoekprogramma's van de NASA. Toegang f15,50.

Depot Het Natuurmuseum Nijmegen heeft zijn depot opengezet en alles uit de kasten gehaald: de opmerkelijke en soms hilarische voorwerpen die tevoorschijn kwamen kunnen vanaf morgen tot en met 10 mei bekeken worden. Het Natuurmuseum, gevestigd in de voormalige synagoge aan de Gerard Noodtstraat, is open ma t/m vr 10-17 en zo 13-17 uur.

Sportschieten In de Haagse Sporthal Ockenburg wordt voor de 21ste keer de internationale wedstrijden luchtpistool- en geweer 'Intershoot' gehouden, op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9-16 uur en op alle dagen is de toegang gratis. (kinderen alleen onder geleide).

Krieg In het Bevrijdingsmuseum 1944 in Groesbeek wordt - zoals ieder jaar rond de zevende februari - de film 'Krieg am Niederrhein' vertoond, op 3 en 10 februari om 19.30, en op 5 en 12 februari om 13.30 uur. Toegang f7,50, reserveren 024-3974404.

-20° Wie wil weten hoe het is om bij 20 graden onder nul in een slaapzak te bivakkeren, kan dat uitproberen in een koelwagen tijdens het Op Pad Beursfestival in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag. Ook voor buitenissigheden als het 'droog' oefenen op de techniek van het eskimoteren is plaats ingeruimd. De beurs duurt - voor het eerst - drie dagen: volgende week vr (14-21 uur), za en zo (10-17 uur). De toegang bedraagt f15,- (kinderen f5,- ook bij de NS te koop als Rail-Idee). De FietsIdeeënkaart '98 van de Stichting Landelijk Fietsplatform is te koop voor de introductieprijs van f4,- in het Lekker weg in eigen land-paviljoen. Journalist/schrijver John Jansen van Galen vertelt over zijn 'ontdekkingsreizen te voet in eigen land' vr en zo resp. 17.30 en 13.30 uur.

In de 78 pagina's tellende 'Groene Gids voor de buitensport' (f2,50) is, naast het programma van de Op Pad-beurs, ook een uitgebreide lijst van reisorganisaties en -verenigingen opnomen.

à l'Anglaise Mevrouw Boreel geb. Trip zal vanaf morgen haar man, Willem Boreel, en hun dienstmaagd Sara vergezellen (in haar nieuwe zondagse japon, een historisch verantwoorde robe à l'Anglaise) bij hun maandelijkse ontvangst in Museum Beeckestijn in Velsen (morgen om 13, 14.15 en 15.30 uur).

Schicht Volgende week zaterdag vertrekt de Oude Schicht van Olivier B. Bommel - althans een Zèbre uit 1909 waarvan het vermoeden is dat die model gestaan heeft voor Heer Bommels voertuig - uit het Fietsmuseum Velorama (dat vervolgens een poosje dichtgaat voor een renovatie). Samen met de Schicht vertrekken nog dertien andere oldtimers (plus twee benzinepompen); ze krijgen binnenkort elders onderdak.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden