Weg in eigen land

Hildo Krop

Marleen van Swigchem

Vakantieplannen

Aanhangers van een duurzame leefstijl vinden veel informatie bij de vakantiebeurs 'Duurzaam op stap' van De Kleine Aarde, zondag 11-17u, in het Eco-park in Boxtel. Op die dag start ook de expositie VakantieVoetafdruk (kijk op www.vakantievoetafdruk). Volgende week vrijdag beginnen ook de ANWB vakantiedagen, met de grootste tentenshow van Europa, workshops koken op de camping, digitaal fotograferen en caravan-achteruitrijden. Van 22-24/4, op het Almeerderzand bij Almere.

Rouwstoet

Wie meer wil weten over Koninklijke uitvaarten, over rouwstoeten, grafkelders, de kosten van de bijzetting enz., kan maandag een lezing bijwonen van Reinildis van Ditzhuyzen, in Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht, van 20-21.45u. Reserveren: 030-2610244.

Zout

De geschiedenis van de zoutboringen in Nederland gaat terug tot 1887, toen baron van Heeckeren van Wassenaar op het landgoed Twickel naar drinkwater wilde laten boren en daarbij op dikke zoutlagen stuitte. In de hoogtijdagen van de zoutwinning stonden er in en rondom Hengelo tachtig boortorens - daarvan zijn er nog zeven over, waarvan vier met monumentenstatus. Het Zoutmuseum Delden heeft een wisselexpositie ingericht over geschiedenis van de Twentse boortorens, t/m 19/6.

Ede

Onder andere 250 historische voertuigen doen morgen mee met een grote tocht ter herdenking van de bevrijding van Ede, zestig jaar geleden. De stoet rijdt vanaf 10.45u Ede binnen en komt onder andere door de Raadhuisstraat.

Race

Het Streekmuseum Het land van Valkenburg wijdt een mini-tentoonstelling aan de Amstel Gold Race, die dit jaar zijn veertigste editie beleeft. De vele krantenartikelen en foto's zijn te zien t/m zondag. Voor gegevens over de race zie www.amstelgoldrace.com.

Kabouters

Van de vele soorten kabouters die Europa bevolken zijn het vooral de boskabouters die op de Veluwe aangetroffen worden. U herkent ze aan hun specifieke voetafdruk. Natuurcentrum Veluwe organiseert woensdag (20 april) vanaf 14 uur een kabouterwandeling (Groot Ginkelseweg 2a, Ede).

Bollen

Alle evenementen van de Bloembollenstreek concentreren zich in de week van 16 t/m 24 april. Van tulpentekeningen tot groenmarkten, en van bloemenmozaieken tot corso's: zie www.weekvandebollenstreek of VVV Holland Rijnland, 0900-2222333.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden