Weg in eigen land

Fietsen in Europa

Finse kunst

Amerongen gaat op de Finse toer. Finse volksmuziek, muziek van de Finse componist Tauno Marttinen en een tentoonstelling van de Finse kunstenaarsgroep Pesü. De manifestatie begint vandaag met een concert om 13 uur in de Andrieskerk. Entree 3 euro, kinderen 1,50. Om 15 uur kunt u terecht in galerie Vanouds de Liefde. De tentoonstelling is verder open: morgen en 4 en 5 april, 13-17 uur.

Munten uit Griekenland

De ambassade van Griekenland en het Amsterdamse Allard Pierson Museum presenteren de tentoonstelling: 'The Aegean of the Coins', met een nog niet eerder buiten Griekenland vertoonde collectie munten uit de zesde tot de eerste eeuw voor Christus, afkomstig van de eilanden in de Aegeïsche Zee. T/m 21 april, di-vr 10-17 uur, za zo 13-17 uur.

Poep

Bioloog/schrijver Midas Dekkers spreekt maandag tijdens Studium Generale over het taboerijke onderwerp poep. Over geur, stank, grappen, en over intimiteit en afstand. Kortom, over poep valt veel te vertellen. Plaats en tijd: Speakers, Burgwal 45-49 in Delft, om 20.15 uur.

Fatale vrouwen.

De VVV Stad Groningen organiseert een bijzondere stadswandeling: 'Fatale vrouwen in de stad Groningen'. Dit naar aanleiding van de tentoonstelling 'Fatale vrouwen 1860-1910' in het Groninger Museum (te zien tot 4mei). Op de vrijdagen 4, 11 en 25 april. Start om 13 uur bij de cultuurbalie Groninger Museum. U bent om ongeveer 15 uur terug bij het museum. Kosten 5 euro, t/m 12 jaar 2,25). Tevoren opgeven: 050-3666580.

Egyptische kat

Crematorium Rotterdam toont tijdens een lezing over de Egyptische dodencultuur, maandag, een origineel gemummificeerd kattenhoofd van ongeveer 2300 jaar oud, voor de gelegenheid van particulieren in bruikleen. Ook wordt een replica van een beroemde sarcofaag met mummie uit Het Louvre (Parijs) getoond. De audiovisuele presentatie begint om 20 uur in het crematorium aan de Maeterlinck weg 101. Reserveren is noodzakelijk: telefoon ma. 010-4803344.

Limburgse klei

Vier pottenbakkerijen in Noord Limburg -een streek met een lange 'klei'traditie- houden vandaag en morgen open huis. Na een winterperiode van broeden op nieuwe ontwerpen, tonen ze hun werkstukken. Bezoekers krijgen ook technische informatie en de kinderen kunnen met klei experimenteren. In Bergen (De Tramhalte), Gennep (De Champignon) en Milsbeek (De Olde Kruyk en Geert Jacobs), van 10-17 uur. De plaatselijke VVV's hebben een routebeschrijving.

Rotterdamse geuren

Museum Het Schielandshuis heeft een tentoonstelling aan dit onderwerp gewijd: Ruik Rotterdam (zie ook de volgende pagina). Ook de Croosboot (010-4149751) en de Snerttram (www.snerttram.nl) besteden aandacht aan geuren. En City Safari organiseert geurwandelingen in de stad (voor groepen, 010-4363567). De geurtentoonstelling duurt tot en met 5 oktober.

In Utrecht loopt nog tot en met 27 april de tentoonstelling 'Parfum', in de Passage van het Centraal Museum, met een kleine geschiedenis van het parfum.

Vroege vogels

De Efteling gaat open op 1 april. Dauwtrappers hebben die dag tussen 06 en 09 uur gratis entree.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden