Weg in eigen land

Grimmige kusten

Hoveniers

De Groengroep tuinarchitecten en hoveniers uit Boskoop en Wijsman Tophoveniers uit Waddinxveen houden open dagen. Geïnteresseerden kunnen met vragen over ontwerp, aanleg en onderhoud van hun tuin terecht in Boskoop op deze en volgende zaterdag, en in Waddinxveen op volgende week zaterdag, van 10-16 uur. Voor meer info: www.groengroep.nl.

Halte Museumvaart

De Museumvaart door de Utrechtse grachten heeft er een extra op- en afstappunt bijgekregen. De stop ligt op nog geen honderd meter van het nieuwe Aboriginal Art Museum, en op een minuutje lopen van het centrum voor cultuur-historie RonDom. De andere tussenstops zijn het Centraal Museum en het Spoorwegmuseum. U kunt de vaartocht het hele jaar door beginnen op elk heel uur van 11 t/m 17 uur, bij het vertrekpunt aan de Oudegracht ter hoogte van de Viebrug. De Museumvaart kost fl.9,- enkele reis (u wordt dan afgezet bij een stop), een retour (u wordt ook weer opgehaald) kost fl.17,-. Voor de normale stadsrondvaart betaalt u fl.12,50 - u blijft dan de hele route aan boord. Informatie: rederij Schuttevaer 030-2720111, of www.utrecht-museum kwar tier.nl.

Reismarkt

Enthousiaste reizigers vertellen vandaag over hun ervaringen tijdens de Lente Reismarkt in de Forum en Ruby lounges in het Congrescentrum Rai in Amsterdam. Nog tot 16.30 uur kunt u zich laten informeren en inspireren tijdens deze, door de vereniging Wereldcontact georganiseerde, verre-reizen-reisbeurs. De entree is fl.7,50 (max. fl.15,- per gezin).

Pelgrimsfietstocht

Wie per fiets de eeuwenoude pelgrimsroute naar Santiago de Compostella aflegt, maakt een tocht terug in de tijd. Zo althans ervoer Chris van Delft zijn onderneming. Hij vertelt over zijn ervaringen in het Fiets- en Wandelcafé van het Nivon, aan de Dirk Smitsstraat in Rotterdam, morgen, om 12 uur.

De natuur in

* Veenpluis en gagel bloeien in het Grote Veen bij Appelscha. Dat is morgen te zien tijdens een wandeling van 10 tot 12 uur met de boswachter van Staatsbosbeheer door dit veenmosveld (laarzen aan en kijker mee). Aanmelden via 0516-432700.

* Het Baarnse Bos bevat nog restanten (vijvers, een sterrenbos en een berceau) van het achttiende-eeuwse landgoed de Eult. In dit parklandschap leiden gidsen van het IVN Eemland morgen anderhalf uur lang rond. Vertrek van de excursie om 14 uur van restaurant De Generaal, dicht bij NS-station Baarn.

* Volgende week zaterdag gaat de Knotgroep Uithoorn werken rondom het Zijdelmeer. Alle hulp is welkom, om 9 uur bij Zeilmakerij Burggraaf aan de Boterdijk 12. Om ongeveer 13 uur is het werk klaar. Voor koffie en soep wordt gezorgd. Neem wel zelf een mok en een lepel mee.

Vondstendag

Bent u er nog steeds niet achter wat dat raadselachtige ding is dat u ooit tijdens een wandeling heeft gevonden? Morgen zijn van 13 tot 17 uur in het Milieu Educatie Centrum Eindhoven aan de Genneperweg deskundigen aanwezig die vragen kunnen beantwoorden over 'gevonden voorwerpen' uit de natuur. Dat kan van alles zijn, van stenen, fossielen en mineralen tot insecten, botten, vogels of diersporen. De deskundigen brengen zelf ook voorwerpen uit hun eigen verzameling mee.

Kleine wereldreis

Wandelspecialist Sindbad Reizen organiseert morgen een informatief dagje uit naar Artis. Het is een middag bestemd voor ouders die met hun kinderen op wandelvakantie willen gaan. Je gaat vanaf het kantoor van Sinbad (het Tolhuis aan de Buiksloterweg 7a in Amsterdam, aan de overkant van het IJ, tegenover het Centraal Station) per boot naar Artis, en maakt daar de wandelspeurtocht 'Een reis om de wereld in 80 minuten'. En aan het eind daarvan is informatie te krijgen over alles wat er bij zo'n wandelvakantie-met-kinderen komt kijken. De kosten bedragen fl.16,50, kinderen fl.8,50 (excl. - gereduceerde - toegang Artis). Informatie en aanmelden: 020-5218484 of info@sindbad.nl

Haags dichtersfeest

Wie de Haagse dichters, van wie gedichten in Haagse trams en bussen te lezen waren, in levenden lijve wil ontmoeten, kan morgenavond terecht in Theater Korzo aan de Prinsestraat. Hier vindt de afsluiting plaats van het Haagse Gedichtenproject, een feestelijk festival vol onverwachte optredens van al dan niet bekend talent. De entree is fl.20,-. Aanvang: 20.15 uur.

Voor kanoërs

Dit weekend wordt de NKB-kanobeurs gehouden in sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. Met veel informatie, een tweedehandsmarkt, en met spectaculaire demonstraties in het zwembad van het complex. Bovendien wordt tijdens deze beurs het '4 tegen 4 kanopolo toernooi' gehouden. De beurs is vandaag en morgen open van 10-17 uur. Toegang fl.10,-, kinderen half geld.

Kunst op straat

De themawandeling van de VVV Stad Groningen 'De kunst ligt op straat' is geprolongeerd. Op woensdag 14 maart kunt u onder leiding van een deskundige VVV-gids meewandelen langs een groot aantal Groningse kunstobjecten. U komt bijvoorbeeld tweemaal langs een Sint-Maarten, de schutspatroon van Groningen, en langs het kleine broertje van Het Peerd van Ome Loeks, Lutje Loeks ofwel 'Het Veulen'. Wilt u mee met deze themawandeling, dan dient u zich bij voorkeur vooraf aan te melden bij de VVV Stad Groningen aan de Grote Markt. De wandeling begint om 14.30 uur bij de VVV. Kosten 10 gulden, kinderen half geld.

Dertig jaar opgravingen De tentoonstelling 'Stadsarcheologie Leeuwarden', die nog tot en met 22 april in het Fries Museum te zien is, laat zien wat dertig jaar stadsarcheologie in de Friese hoofdstad opgeleverd heeft. Aan de hand van tien opgravingen wordt een beeld geschetst van de geschiedenis van Leeuwarden: telkens wordt een oude prent of tekening gecombineerd met opgravingsfoto's tijdens het onderzoek. De opgravingsplekken variëren van kerken en kloosters, tot oude handelsstraten en een voormalige rivierloop. De openingstijden van het Fries museum zijn di-zo 11-17 uur.

Eieren

Volgend weekend, op 17 en 18 maart, wordt in Noordwijkerhout de 'Internationale Randstad Eierenbeurs' gehouden. Uit zeven landen, waaronder Bulgarije, Hongarije, Roemenië, en Zuid-Afrika komen de beste kunstenaars en ei-versier-artiesten bijeen, in het Golden Tulip Conference Hotel Leeuwenhorst. Leeggeblazen natuureieren zoals kippen-, ganzen-, struisvogel- of emoe-eieren, van hout gedraaide eieren en porseleinen eieren, geëtst, met fimo versierd, met traditionele scharenknipsels beplakt, wasbewerkt, met juwelen beplakt, Amerikaanse carrousel-eieren, kortom, alles wat maar denkbaar is op dit gebied is aanwezig op deze eierenbeurs.

Openingstijden 10-17 uur.

Toegang fl.6,-, kinderen t/m 10 jaar fl.2,50.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden