Weg in eigen land

KoiKichi

Maandag is het laatste concert van de serie Zomeravondconcerten op de beiaard van de Utrechtse Domtoren, met opera-ouvertures in een bewerking voor quatre-mains en tango's van Piazzolla. Het concert begint om 20 uur.

Morgen om 14 uur begint in Roermond een 'orgelwandelconcert' in de Munsterkerk; het tweede deel van het concert is in de Minderbroederskerk. Met muziek van tien verschillende (orgel-)componisten. Ook in Roermond: het slotconcert op donderdag van de Beiaard-reeks, om 20.30 uur op de beiaard van het stadhuis.

Vandaag om 20.30 uur begint het eerste 'Bassin Concert', op het water van de binnenhaven 't Bassin in Maastricht. Met o.a. kamermuziek van Schubert (gratis).

Leeghwater-feesten

Wie het jeu de boules wel kent, maar ons traditionele steenwerpen niet, moet morgen maar eens langskomen in Middenbeemster, tijdens de zomermanifestatie Uit! in het land van Leeghwater. Met speciale openstellingen, rondleidingen en proeverijen (o.a. Beemsterkaas en Beemsterpolderwijn). Op 25/8 is Graft-De Rijp aan de beurt, en op 1/9 de Schermer. De Noord-Hollandse VVV's hebben een brochure.

WK Stratego

Nederland is een uitstekend Stratego-land: op de internationale ranglijst worden de eerste drie plaatsen bezet door Nederlanders. Volgende week vrijdag t/m zondag wordt in Ahoy' Rotterdam het Wereldkampioenschap Stratego gehouden. Er is een open inschrijving. Met vrijdag, naast een oefentoernooi, het WK Barrage en het WK voor landenteams. Zondag (25/8) is de slotdag, dan valt de beslissing bij het WK voor senioren. Op www.strategobond.nl staat meer informatie.

Nog twee tuinconcerten

Morgen om 12 uur beginnen de zomerconcert van het Reizend Muziekgezelschap van Christian Bor, in de tuinen van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Kaarten (euro32,-, 10-18 jaar euro16,-, tot 10 jaar gratis) bij de VVV of via 0900-1681636.

Volgende week zaterdag om 20.30 uur speelt het Orkest van het Oosten Haydn en Mozart op het bordes van Havezate De Haere (tussen Deventer en Olst). Kaarten (euro10,-, t/m 12 jaar gratis) bij VVV's in de buurt of via 038-4225030.

Vlinders

Citroenvlinder, dagpauwoog, kleine vos, atalanta, gamma-uiltje, en natuurlijk verschillende soorten koolwitjes: de KNNV afdeling Delft organiseert morgen een (gratis) excursie naar het Vlindereiland in De Lier, aan de boorden van de Lee. Zie ook website www.knnv.nl/afd.RegioDelft. 0m 14 uur verzamelen in de Heulstraat in De Lier.

Klassiekers:

De Pasar Perron, het oosterse evenement in het Nederlands Spoorwegmuseum te Utrecht, loopt nog vandaag 11.30-22 uur en morgen 11.30-19.00 uur.

Het Gelderse Neede houdt woensdag zijn beroemde Jammarkt, van 11-17 uur.

Morgen vindt in het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam het Zeeliederenfestival plaats (11.30-16.30 uur).

Twee corso's

Ruim 1,2 miljoen dahlia's zijn gebruikt voor de praalwagens van het Bloemencorso in Leersum. Vanaf 10.30 uur vandaag staan ze opgesteld. Om 14 uur begint het corso. Met een nieuwe 'stemmenteller' om de publieksprijs-winnaar vast te stellen.

Voorafgegaan door het Noordwijks Kindercorso trekt het Rijnsburgs Bloemencorso - dit jaar met het thema Striphelden - vandaag door de streek. Eindpunt is de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk, om ca. 19 uur. Inlichtingen: VVV Holland Rijnland, tel. 0900- 2020404. Morgen blijft het corso nog op de boulevard staan.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden