weg in eigen land

Maestà

Marleen van Swigchem

Karton op schaal

Voor de liefhebbers: een hele tentoonstelling gewijd aan bouwplaten! Sommige van zo'n drie centimeter hoog, andere van meer dan een meter, van de Eiffeltoren, van een olifant en een roodborstje, van een carrousel en zelfs van een zwart gat. ün natuurlijk alles over de geschiedenis van bouwplaten. T/m 26/2 in Museum Willem van Haren in Heerenveen. Voor de kinderen is er een geheime toegangsweg!

Kerstbomen

Zelfzagers opgelet: vandaag tot 15u kunt u uw Staatsbosbeheer-kerstboom komen zagen of uitspitten in boswachterij Austerlitz (bij het Witte Huis, bereikbaar vanaf de Woudenbergse weg t/o Beauforthuis).

Onze wereld

Altijd al eens staatshoofd willen zijn? Kijk op www.jouwwereldmijnwereld.nl en ontwerp je eigen land - met alles erop en eraan. Deze website hoort bij de splinternieuwe tentoonstelling die woensdag in het Museon, Den Haag, begint. Je ziet er hoe het menselijk leven op aarde ontstaan is, en je leert er van alles over biologie, klimaat, wetenschap en techniek, volkenkunde, religies én kookgeheimen.

Klei

Zes kunstenaars, zónder ervaring met klei, maakten de afgelopen vijf jaar bijzondere keramische objecten in het Europees Keramisch Werkcentrum in Den Bosch. Ze zijn te zien tijdens de tentoonstelling 'Gebakken!' in Centrum Beeldende Kunst Utrecht. De expositie (t/m 22/1) is onderdeel van een manifestatie die zich onder andere bezig houdt met de herbestemming van de steenfabriek 'de Bosscherwaarden' in Wijk bij Duurstede.

Brood-weekend

Tijdens de grote Herman Brood- manifestatie in congrescentrum Papendal in Arnhem worden morgen (11- 18u) ruim 250 schilderijen en tekeningen van Herman Brood te koop aangeboden. Met de hele dag muziek van The Wild Romance, en een tekenwedstrijd voor de kids. Vandaag een preview van 12-17u.

Gorcum

Historische foto's uit de verzameling van het Gorcumse stadsarchief, aangevuld met foto's van hedendaagse fotografen, geven een levendig beeld van het Gorcum van de vorige eeuw. 'Gorcum op de korrel' is te zien t/m 5/2 in het Gorcums Museum. Op 7 en 14/1 kunt u meedoen met een theatervoorstelling annex rondleiding (0183-632821).

Uitgevers

Aan de achtentwintigste Beurs van Kleine Uitgevers, morgen 13-17u in Paradiso Amsterdam, doen welgeteld achtentachtig deelnemers mee - van Brumes Blondes tot De Zingende Zaag. Entree 1,50.

Wandeltheater

In de bossen rond Voorthuizen wordt u, met fakkels en met uw eigen 'historische' gids, meegenomen langs allerlei episodes van het kerstverhaal. Musici, dansgroepen, levende standbeelden, engelen, herders en schapen doen eraan mee. Vanmiddag, vanaf 16 uur, vanuit De Punt, in het centrum van Voorthuizen (www.agape.nl, 0342-474738).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden