WEG IN EIGEN LAND

Haarlemse hofjes

BIJDRAGEN: HENRIETTE BONARIUS; BAS DEN HOND; DICK RINGLEVER

Ideeënfeest

Het Instituut voor Maatschappelijke Innovatie (IMI) organiseert zaterdag 10 december een Ideeënfeest. Dit is 'een inspirerende dag voor creatieve en maatschappelijk betrokken mensen', laat de organisatie weten. 'Met behulp van professionele creativiteitstechnieken zullen maximaal honderd mensen in kleine groepen ideeën ontwikkelen. Ervaring in creativiteit is niet noodzakelijk; de gebruikte technieken zullen worden uitgelegd. We zoeken constructieve oplossingen voor problemen op de gebieden: milieu, mobiliteit, veiligheid, onderwijs, gezondheid, emancipatie, werkgelegenheid, economie, m,ulticulturele samenleving en bestuurlijke vernieuwing. Bruikbare ideeën worden doorgespeeld aan ministeries, gemeenten en instellingen. 's Avonds is er een maaltijd en Feest! Plaats: De kerk van Ruigoord, kunstenaarsdorp ten westen van Amsterdam. Deelname: ¿30,-, mensen met een uitkering ¿20,-. Opgeven voor 26 november. Inf.: IMI, Rapenburg 8-10, Leiden. Tel. 071-127707.

Molukse cultuur

Dit weekend is er een themaweekend Molukse cultuur in het Drents Museum. met muziek, kunst, kijkdozen, spelletjes, theater, literaire optredens, en in de kantine wordt namu-namu klaargemaakt, een Moluks pasteitje. Proeven zolang de voorraad strekt. Beide dagen is het museum open van 11-17 uur.

Galerie Yksi drie jaar oud

Drie jaar geleden begonnen de ontwerpers Leonne Cuppen, Kees Heurkens en Eduard Sweep een ontwerperscollectief. Zij huurden een ruimte aan de Havenstraat in Eindhoven en vestigden daar een ontwerpstudio met een galerie waarin vooral jonge ontwerpers een kans kregen hun werk te tonen. Galerie Yksi (spreek uit: uksi, het Finse woord voor 1) bestaat nu dus drie jaar. Ter ere daarvan houden de drie initiatiefnemers een verjaardagsexpositie met eigen werk, waaronder een eigen Yksi-meubellijn. Speciaal voor de derde verjaardag decoreerden ze elk een pot met deksel, alle drie in hun eigen stijl. De klassieke potten zijn ter beschikking gesteld door de Makkumer aardewerkfabrieken, die dit jaar hun vierhonderdjarig bestaan vieren.

Natuurboekenbeurs

Vandaag en morgen organiseert de Vereniging Natuurmonumenten van 10-17 uur in haar bezoekerscentrum te 's-Graveland een natuurboekenverkoop. Veldbiologisch antiquariaat De Stokroos uit Zutphen verkoopt voor Natuurmonumenten oude en gebruikte boeken over planten, dieren, tuinen, landschappen en streekhistorie. Adres: Noordereinde 54-B. Inf.: 035-563080.

Kamperen

Tentenfabrikant De Waard brengt op de Kampeer en Caravan RAI (25-30 nov.) een onmogelijke tent uit. Geschikt om er met het gezin ruim in te kamperen, maar net zo goed om er een rugzak-of fietstocht mee te maken en je dan toch geen ongeluk te sjouwen aan die beroemde De Waard-degelijkheid.

Het geheim van de Quartz is, dat je hem gedeeltelijk thuis kunt laten. Aan een driehoekige leefruimte-enkeldaks katoen, in vorm gehouden door een middenstok en drie boogstokken - koppel je een of twee dubbeldaks slaaptenten, katoen of nylon. Maar die slaaptenten kunnen ook apart van een luifel worden voorzien en als zelfstandige, in het geval van nylon 3600 gram wegende driepersoons trekkerstent worden meegenomen.

Niet bekend

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden