WEG IN EIGEN LAND

Letters & Lekkers

Natuurschilders

In het Baarnse Kasteel Groeneveld worden morgen twee tentoonstellingen geopend. De ene is 'Siberië & Nederland', met werk van drie Russische en twee Nederlandse kunstenaars die drie weken lang natuurgebieden van Staatsbosbeheer hebben geschilderd (tot 9 maart). De andere heet 'Koe in het landschap' en toont schilderijen van Alblasserwaard-specialist Evert van Lopik (te zien t/m 26 januari).

Bouwen in de Beurs

Volgende week zondag (24/11) gaat de Beurs van Berlage in Amsterdam open voor 'Bouwen in de Beurs'. Een dag lang kruipen 600 kinderen in de leeftijd tussen 7 en 12 jaar in de huid van een architect. Bij het ontwerpen van hun droomhuis krijgen ze hulp van 70 'echte' architecten. Vanaf de rondgangen boven de beursvloer kunnen ouders het knip- en plakslagveld gadeslaan. Er zijn geen winnaars of verliezers, maar aan het eind van de dag zal een vakjury twintig maquettes selecteren voor een tentoonstelling in het Nederlands Architectuur Instituut in Rotterdam. Zie ook www.bouwenindebeurs.nl

Tweemaal Het Loo

In Paleis Het Loo hangen de kindertekeningen van de tentoonstelling 'Door de ogen van Sabrina en Hassen'. Vandaag en morgen tussen 14 en 15 uur kun je in de tentoonstellingsruimte een tekening komen maken over een belangrijke gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis, net zoals de Tunesische kinderen dat voor 'Sabrina en Hassen' hebben gedaan. De mooiste tekeningen krijgen een plekje op de tentoonstelling (die te zien is tot en met 12 januari). Voor 7 t/m 12 jaar. Tevoren aanmelden 055-5772469.

Morgen houdt het IVN-Apeldoorn een twee uur durende wandeling in het Achterpark van Paleis Het Loo en door het Wilhelminadal. De wandeling start om 14uur vanaf het parkeerterrein aan de achteringang van het park aan de Amersfoortseweg.

Pietendiploma

In het Rotterdamse museum De Dubbelde Palmboom kun je een Pietendiploma verwerven, bijvoorbeeld door het verslepen van pakjes en het onderzoeken van verlanglijstjes. Alle woensdag- en zaterdagmiddagen tot 5 december zijn er bovendien speciale activiteiten voor kinderen van 4 t/m 8 jaar, van 14-16 uur. Behalve vandaag, want dan is de intocht van Sinterklaas. Op 4 december kun je voor 4 euro echt lunchen met de goedheilig man. Voor alle activiteiten behalve het Pietendiploma moet je tevoren reserveren: 010-2176767.

Ultimo Tango

Kunstburo Lucien Lecarme en Stichting Tangoabrazo organiseren volgend weekend het eerste internationale Tango & Argentijns Cultureel festival Ultimo Tango in Maastricht. Om de Argentijnse ziel beter te kunnen begrijpen is er naast alle muziek en dans een breed cultureel programma met ook aandacht voor de huidige politieke en economische situatie. Het festival opent volgende week zaterdag met o.a. het Septet TangoDorado in de Bonbonnière. Informatie en reserveren: 020-6793831 of via www.tangoabrazo.nl

Themazegels

De Nederlandse Vereniging voor Thematische Filatelie viert volgend weekend haar halve-eeuw-feest met een 'Themanifestatie' in het zalencentrum Theothorne in Dieren. Verzamelaars uit zeven Europese landen tonen hun collecties in een wedstrijdtentoonstelling Eurothema. Op za 10-18 uur, zo 10-16 uur.

Afzien

De Nederlandse mountainbike-topper Jelmer Pietersma vertelt donderdag in bezoekerscentrum Drents Friese Wold in Appelscha over zijn fietservaringen in binnen- en buitenland. De lezing begint om 20 uur en is gratis.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden