weg in eigen land

Wie dezer dagen door Heerlen wandelt, stuit op een groot aantal ’alledaagse mensen’, kleurig beschilderde, levensgrote betonnen beelden van de Duitse kunstenares Christel Lechner. Ze zijn t/m 14 juni aan Heerlen uitgeleend en ze zijn bedoeld om voorbijgangers een glimlach te ontlokken.

Het Staatscircus van Moskou-Holiday viert morgen de Europese Dag van het Circus met een open dag in Oosterbeek (11-13.30 uur). Je kunt de stallen bezoeken, repetities bijwonen of met een workshop jongleren meedoen. Het circus staat t/m zondag op het Raadhuisplein.

Kunsthal Rotterdam heeft een grote tentoonstelling over ’Het onbekende Turkije’. Het museum nodigt alle kinderen uit om woensdag 23/4, op de Turkse nationale Dag van het Kind (Çocuk Bayrami), op bezoek te komen. Er is een viltspecialist, er zijn weefdemonstraties en je kunt je eigen kameel versieren (www.kunsthal.nl).

De Dag van de Aarde, op 22 april, wint sinds 2004 ook in Nederland aan populariteit. Dit jaar vindt het hoofdevenement plaats in het Nederlands Watermuseum en Park Sonsbeek in Arnhem. Zondag al zullen leden van Reizende Aarde School in Friesland, Utrecht en Brabant activiteiten organiseren waarin aarde, water, lucht en vuur én de zintuigen een rol spelen (www.reizendeaardeschool.nl). Veel informatie staat op www.dagvandeaarde.nl.

Amsterdam ziet zichzelf graag als vrijplaats van het woord. Dit jaar mag de stad zich World Book Capital City noemen, Wereldboekenstad dus. Op de agenda staan onder andere een lezing over 'De ontwikkeling van het lezen' bij de Volksuniversiteit Amsterdam, een wandeling ’Nescio en de Tachtigers’, en heel veel literatuurfestivals. Noteer ook alvast de ’grootste boekenmarkt ter wereld’ op 18 mei. Het officiële startsein vindt woensdag plaats in de Westerkerk. (www.amsterdamwereldboekenstad.nl en www.oba.nl)

Signalenmixen, fanfares, insigneblazen, een solocompetitie en tot slot een jamsessie - ziedaar de programmaonderdelen van het Nationaal Kampioenschap Jachthoornblazen op De Hoge Veluwe, vlakbij het Bezoekerscentrum. Morgen vanaf 9.30 uur, www.nvjb.nl.

Het Nederlands Wijnmuseum in Arnhem heeft ter gelegenheid van zijn 25ste verjaardag een aantal studenten van de kunstopleiding ArtEZ de opdracht gegeven om wijnvaten tot kunstwerken om te bouwen. Het resultaat zal op woensdag 23/4 onthuld en aan een jury ter beoordeling voorgelegd worden (www.wijnmuseum.nl).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden