Weg in eigen land

Groentedagen

Antiekspreekuur

In het Fries Museum in Leeuwarden kunt u terecht met oud serviesgoed, oude schilderijen, uurwerk, munten en ander antiek. Op elke eerste vrijdag van de maand wordt daar het antiekspreekuur gehouden, van 14.00-16.00 uur. De deskundigen kunnen echter geen uitspraken doen over de taxatiewaarde, wel over de historische betekenis. Tel. 058-2555500.

Riviergebieden

Verandert de fauna in de rivier de Waal met een temperatuurstijging van twee graden? Woensdag wordt om 19.30 uur in Natuurmuseum Nijmegen een lezing gehouden over de negatieve en positieve gevolgen van klimaatverandering in riviergebieden. Informatie: www. natuurmuseum.nl en 024-3297070.

Afrika Design

Design Made in Africa laat het talent van ontwerpers uit Afrika zien. Nog even is de tentoonstelling in de Design Academy in Eindhoven te bezichtigen, die tot 5 juni duurt. Er zijn meubels, lampen en accessoires voor het interieur, afkomstig uit 14 landen. T/m zondag, van 11.00-19.00 uur, toegang gratis. Info: www.designconnectioneindhoven.com.

Luchtshow

Een luchtshow wordt zondag van 14.00 tot 16.00 uur gehouden in Hoek van Holland. Aan deze StenaLine Airshow doet ook de Britse luchtmacht mee met onder meer vijf gevechtshelikopters en er is een reddingsdemo van de SAR helikopter, ook is er een demonstratie aerobatic vliegen. Info: www.hoekvanholland.nl.

Kroepoek

Zaterdag speelt Theater Djempol! 'Kroepoek', een muzikale vertelvoorstelling in Den Haag voor iedereen vanaf 6 jaar. Kroepoek is de tweede voorstelling van Theater Djempol!. De makers laten zich inspireren door hun Indische/ Indonesische achtergrond en geven de verhalen door aan een nieuwe generatie. Aanvang: 15.00 uur, entree euro5,00, kinderen euro3,50. Informatie: 070-3898986 en www.zcala.nl

Koetsjesdag

Een stoet van bijna 50 antieke koetsen trekt zondag door Den Haag. 's Ochtends naar Scheveningen van 10.30 tot 11.15 uur, vervolgens door de Archipel en daarna naar het Lange Voorhout. Tot 14.30 uur is er gelegenheid tot bezichtiging door het publiek. De Haagsche Koetsjesdag wordt besloten met een tocht door de binnenstad vanaf 14.30 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Oceaandag

Een paspoort voor kinderen om 'burger van de Oceaan' te worden ligt op 8 juni klaar in de Artis tijdens de wereldwijde Oceaandag. Het paspoort staat vol met tips hoe ze zelf kunnen meehelpen aan een schone en veilige thuishaven voor waterdieren en -planten. Op deze dag mogen kinderen de kwaliteit van water meten, er is een 'voel-aquarium' en er is een duikdemonstratie.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden