weg in eigen land

Het Delftse Legermuseum herdenkt de val van de Berlijnse muur –nu twintig jaar geleden– met een foto-expositie van Martin Roemers. Hij maakte foto’s van de verlaten landschappen van de Koude Oorlog, in onder meer Duitsland, Engeland, Polen, Oekraïne, Letland en Litouwen. De expositie Kerkhof van de Koude Oorlog, vijftig van Roemers’ foto’s, is te zien t/m 25 oktober.

Vijftig landeigenaren geven voor één dag toestemming om dwars over hun kwetsbare bollenvelden te lopen: morgen kunt u meedoen met een wandeling waar nauwelijks asfalt aan te pas komt. Afstanden 7, 15, 20 en 30 km; met uitleg en met koek-en-zopies. Ook voor Nordic Walkers. Snel aanmelden op www.bloeiendzijpe.nl.

Dit weekend organiseren Wouter Buist en Gerrit van Driel een blote-voeten-wandeling op het aan de natuur ’teruggegeven’ eiland Tiengemeten. Deze wandeling –een van de eerste blote-voeten-wandelingen in Nederland– wordt voorafgegaan door een mini-workshop blote-voeten-wandelen. Afvaart naar Tiengemeten zaterdag 11 uur en zondag 10 uur. Meer informatie: www.wouterbuist.nl of 06-44920043 .

Stichting KunstKlank Noordwijk presenteert van 1 t/m 4 mei het tweeluik ’Misa Tango’ en ’Valle Tango’ in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk: een programma met tango in uiteenlopende vormen, beeldende kunst en een door de Argentijnse componist Luis Bacalov geschreven mis. Het andere deel van het tweeluik, de muziektheatervoorstelling ’Valle Tango’, volgt in juli (www.kunstklank.nl).

Dit weekend biedt Bergen op Zoom onderdak aan de jaarlijkse Nederlandse Vestingstedendagen. Op het programma staan: een middeleeuws kampement, een historisch openluchtspektakel, een middeleeuwse jaarmarkt, schietdemonstraties, vuurspuwers en veel meer (www.vestingsteden.nl).

In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn nog steeds sporen van de Atlantikwall te vinden. De boswachter van het park laat ze zien tijdens een twee uur durende fietsexcursie. Vanaf 12 jaar, start om 15 uur bij ingang Duin en Kruidberg, Santpoort Noord; aanmelden (verplicht) via www.npzk.nl of 023-5411129.

Het Bunker Museum IJmuiden heeft uitbreiding gekregen van de bunker aan de Badweg, met daarin drie exposities en een ontvangstruimte. Zondag is het museum open van 11-16 uur. Zie www.WN2000.nl voor informatie over de locatie en over bunkerwandelingen-met-gids.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden