weg in eigen land

Marleen van Swigchem

Volgende week donderdag begint het driedaagse kunstevenement KunstSpoor in het Noord-Groningse Stedum. Een 1 km lange route loopt vanaf het spoor naar de Jensemaheert. Op allerlei plekken, in huizen, kelders, torentjes of zomaar in een weiland, tonen kunstenaars hun werk of vermaken bezoekers met theater, muziek of poëzie (www.kunstspoorstedum.nl).

Het Park rondom het Oude Loo is maar twee maanden per jaar open voor het publiek. Het IVN organiseert er zondag om 14 uur een twee uur durende wandeling. Info 055-5331262 of www.ivn-apeldoorn.nl.

Zondag staat de voorjaarseditie van de 4-seizoenenwandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen op stapel, 10-13 uur, Panneland; ivn.nl/zuidkennemerland.

Stadskwekerij Zaltbommel organiseert vandaag en morgen lentewandelingen voor plantenliefhebbers, onder leiding van een stadsgids. Start om 12 en 14 uur, bij de kwekerij.

Sportievelingen komen op Hemelvaartsdag om 06.00 uur uit hun bed om te gaan dauwtrappen met de boswachter van het Goois Natuurreservaat. Afsluitend ontbijtbuffet in de nieuwe schaapskooi op de Blaricummerheide, aanmelden 035-6214598.

Het hele weekend lang kun je in het Amsterdamse NEMO de 70 wetenschappelijke ontwerpen bekijken, waaraan door 200 leerlingen – vaak na schooltijd – gewerkt is. De projecten zijn onderverdeeld in categorieën zoals metafysica, medische- of natuurwetenschappen. Vooral de bètawetenschappen krijgen aandacht. Er is een robotwedstrijd, een schaakwedstrijd, en naast Nemo ligt het cultuurschip Hulda aangemeerd, met aan boord een tentoonstelling van Ilhan Koman, een beroemde kunstenaar uit Turkije. Meer: www.wetenschapsfestival.nl.

Bijna alle 62 kerken van de Stichting Oude Groninger Kerken, van Adorp tot Zuurdijk, doen morgen mee met een jubileum Open Dag. Bijna overal wordt wel iets bijzonders georganiseerd, bijvoorbeeld een rondleiding, een torenbeklimming of een concert. Speciale bussen zijn ingezet om u van kerk naar kerk te vervoeren: www.groningerkerken.nl, 050-3123569.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden