WEG IN EIEGEN LAND

Tentenshow

Vierspanraces In Breda vinden dit weekend internationale vierspanwedstrijden plaats. Voor het eerst worden er Europese kampioenschappen vierspan pony's gehouden. Zondag staat er bovendien een poolhondenshowe en dressurproef door Sven Rothenberger op het programma.

Stenen Dit weekend in het Congresgebouw in Den Haag: de grootste mineralenbeurs van Nederland. Beide dagen van 10-17 uur. Met stenen uit vele landen, een determinatiestand, apparatuur en literatuur. Er is ook een tentoonstelling van beelden uit Tengenenge, een beeldhouwersdorp in Zimbabwe. Speciaal voor dit weekend komt een van de beeldhouwsters naar Nederland. Kinderen kunnen beeldhouwervaring opdoen en onder begeleiding zelf een beeldje maken van serpentijnsteen uit Tengenenge. Toegang ¿ 4,-, jongeren t/m 18 en 65+ ¿ 2,50.

Dinosaurus Uit de Limburgse Maasplassen, bij Residentie Marina, Oolder-huuske 1 bij Roermond, kruipt vanmiddag een gigantische dinosaurus van zand aan land, 90 meter lang, 1,75 hoog en 4 meter breed. 800 ton sculptuurzand komt er aan te pas.

Fietstocht Morgen organiseert de KNVV Vereniging voor Veldbiologie een fietstocht door Midden-Delfland. Om 13 uur verzamelen bij de Oostpoort in Delft. Tijdens deze tocht krijgen de deelnemers het landschap uitgelegd en de dieren en planten die erin voorkomen. De KNVV heeft ook een brochure over deze tocht uitgebracht, te koop bij de VVV of te bestellen door vijf gulden over te maken op giro 4854159 t.n.v. KNNV afd. Regio Delft te Delft.

Mode op straat In Krefeld, net over de grens bij Venlo, is dit weekend de grootste straatmodeshow ter wereld. Het is al de vierde keer dat dit spektakel plaatsvindt. Op maar liefst zeven plekken in de stad staan podia opgesteld, onder het motto: haal de mode uit haar exclusieve hoekje en breng haar op straat, waar ze gedragen wordt.

Honden en pony's Morgen is er een Hondenfestival in Het Land van Ooit in Drunen. Hond plus baas(je) hebben dan gratis toegang. Er is een 'Hond van de Dag-verkiezing' voor honden die iets bijzonders kunnen, en de wedstrijd 'Welk baasje lijkt het meest op zijn hond'. Volgende week is er op zaterdan 30 september een Paardenfestival, en op 1 oktober het Nederlands Kampioenschap Ponyvoetbal. Wedstrijdreglement voor het ponyvoetbal bij de NKB in Tilburg, tel. 013-378586.

Dierenshow Nog veel meer dieren volgend weekend in de Brabanthallen in Den Bosch. Vlak voor Werelddierendag vindt daar de elfde editie plaats van de grootste en meest veelzijdige dierenshow van Nederland. Duizenden huis- en boerderijdieren, van konijnen tot spinnen, bij elkaar op 20.000 vierkante meter. Beide dagen geopend van 10-18. Toegang ¿ 13,50, kinderen van 5 t/m 12 ¿ 7,50.

Lekker Zandvoort De Zandvoortse horeca pakt uit. Volgend weekend, van 29 september tot 1 oktober, is er een eet- en drinkspektakel in twee grote paviljoens op het Badhuisplein. 20 horecabedrijven doen mee, het publiek kan de resultaten proeven tegen betaling met 'Lekkertjes'. Zondagavond vuurwerk tot slot. De VVV organiseerde een speciaal zeer betaalbaar Ontdek Zandvoort- hotelarrangement. Inf.: 02507-12262.

Amnestywandeling Zaterdag 30 september houdt Amnesty International voor de derde keer een Herfstkleurenwandeltocht in de omgeving van Leusden. Er kan 5, 10, 15 en 25 kilometer gelopen worden. het inschrijfgeld bedraagt _4,50 p.p. Startplaats: Don Bosco, Dodeweg 6 Leusden. Starttijd 25 km 9.15-12 uur, overige afstanden 10-12 uur.

Baby Boomers Het Museum van de Twintigste Eeuw zoekt geboortekaartjes, baby- en kinderfoto's en amateurfilms uit 1945-1955 in verband met een tentoonstelling over de naoorlogse geboortengolf, onder de titel 'Baby Boomers'. Van 3 november t/m 28 januari. Wie bereid is daarvoor geboortekaartjes, baby- en kinderfoto's en -films tijdelijk in bruikleen te geven, wordt verzocht die af te geven bij het museum: Bierkade 4 en 4a in Hoorn, of op te sturen naar Het Museum van de Twintigste Eeuw, Postbus 2013, 1620 EA Hoorn.

Artis-partijtje Van 1 oktober tot 1 april organiseert Artis verjaardagspartijtjes. Op woensdag en zaterdag. De jarige en zijn vriendjes en vriendinnetjes krijgen een programma voorgeschoteld met leuke opdrachten, ze mogen het nijlpaard en de zebra voeren, en krijgen zelf in het restaurant een feestmaal van frites, ijs en limonade. Bijbehorende volwassenen mogen ook koffie met gebak. Prijs: ¿ 19,50 per persoon, voor maximaal 2 volwassenen en minimaal 4 kinderen. Reserveren uiterlijk een week van tevoren: 020-5233400.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden