'Weet u dat Elly voor het laatst is?'

Nieuw collegaplatform organiseert bijeenkomst over bezuinigingen en duivelse dilemma's

"In mei nodigde mijn manager me uit. 'Jij bent te duur', zei ze. De vergoeding die de gemeente voor thuiszorg biedt, houdt geen gelijke tred met de salarisverhogingen die in de cao zijn afgesproken, was het verhaal. Er moest dus worden bezuinigd. Ik kreeg de keuze: een functieschaal omlaag en een kwart van mijn loon inleveren, of weg bij een deel van mijn cliënten."

Het woord ontslag viel pas later, maar dat maakte het dilemma op dat moment niet minder duivels, zegt Elly Manschot. De Nieuwegeinse thuishulp (58) behield haar salaris alleen als ze de mensen voor wie ze al jaren zorgde - ouderen die huishoudelijke hulp nodig hebben - zou verruilen voor cliënten met grotere problemen, als alzheimer of een verslaving. "Die thuiszorg werd altijd gegeven door vaklui, met een opleiding in de zorg, maar zij zijn her en der boventallig verklaard."

Nu moest Manschot, thuishulp A 'zonder steunkousendiploma', die zwaardere zorg op zich nemen, want voor simpel schoonmaakwerk was ze te duur, vond haar werkgever Careyn. Maar ze deed veel meer dan dat, zegt ze. "Luisteren is net zo belangrijk als poetsen." De meesten van haar cliënten kent Manschot al jaren. "Je leeft mee als er ziekte is, of dementie. Je vangt op bij verdriet of bij eenzaamheid."

En ziet de thuishulp dat er iets mis is, dan seint ze professionals in. Die zogenoemde signaleringsfunctie gaf haar altijd recht op een salaris in schaal 15. Tot afgelopen mei.

"Collega's van mij zijn ook benaderd om terug te gaan naar schaal 10. Die zeiden tegen me: Ik dacht dat ik de enige was, dus ik heb maar ja gezegd. Sommigen zijn alleenstaande ouders, die gaan nu van 13 euro naar zo'n 10 euro per uur. Waar gaan die hun geld vandaan halen?

"Mensen zijn vaak bang voor het management. Thuishulpen zijn solitaire werkers, we komen elkaar zelden tegen. Vroeger werkte ik als secretaresse op een afdeling personeelszaken en toen viel me al op dat laagbetaalde medewerkers geen notie hebben van hun arbeidsvoorwaarden en rechten. En de werkgever vindt dat prima. Die doet er verdomd weinig aan om dat te veranderen."

Reden voor Manschot om met enkele gelijkgestemden en vakbond Abvakabo FNV een collegaplatform op te zetten: Wij zijn de thuiszorg, afdeling Utrecht. Morgen leidt zij een bijeenkomst waarop thuishulpen uit verschillende steden hun situatie bespreken.

Met pijn in haar hart, nam ze afscheid van haar oude cliënten. "Ik was aan het werk toen onze planner een van hen belde: 'Heeft u al gehoord van Elly, dat ze voor het laatst is?' Die mevrouw was ontzettend verdrietig en woedend. 'Ik verdien het niet dat er zo met mij wordt omgegaan'.

"Hoe moet het nu verder met onze cliënten? Als het zo doorgaat, bestaat er over tien jaar geen thuiszorg meer. Ik weet wel dat gemeentes minder geld beschikbaar hebben, maar deze mensen hebben Nederland opgebouwd en hun leven lang gesappeld. Straks moeten ze het zelf maar zien te regelen. Soms schaam ik me kapot dat ik als Nederlands burger gedwongen word daaraan mee te doen."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden