Weer tegenvaller voor ziekenhuis in Slotervaart

AMSTERDAM - Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam komt steeds meer in de financiële problemen. Het ziekenhuis, dat al jaren vecht voor zijn voortbestaan, moet nogmaals twee miljoen euro inleveren.

Van onze redactie economie

Dat is volgens zorgverzekeraar Agis de uitkomst van een geschil tussen ziekenhuis en zorgverzekeraars over productievergoedingen. Het geschil -in totaal over 24 miljoen euro- is voorgelegd aan het College Tarieven Gezondheidszorg. Dat verklaarde de claim van de verzekeraars vorige maand al voor voor zes miljoen gegrond. Het ziekenhuis krijgt daarom de komende tijd dertig procent minder vergoed voor de kosten van een dagopname. Eind augustus geeft het CTG een oordeel over de rest van de claim.

De raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis, onder leiding van interim-bestuurder Sturkenboom, zint nog op een reactie. Sturkenboom zelf lanceerde een paar maanden geleden het plan om het onderkomen van het ziekenhuis te verkopen aan een bedrijvenconsortium waarvan hij zelf aan het hoofd staat. Dat consortium zou het gebouw dan verder commercieel kunnen exploiteren. Maar bij de zorgverzekeraars bestaan twijfels over dit plan.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden