Weer drank en drugs: dit keer

Weer drank en drugs: dit keer

Het wordt wellicht een beetje saai, maar alcohol, drugs en pijnstillers blijven het showbizznieuws beheersen. In een wereldje waar men over het algemeen streng waakt over wat er in het maag-darmkanaal terechtkomt, worden deze middelen wel erg ongecontroleerd ingenomen.

In Londen stond deze week George Michael voor de rechter. Een jaar geleden werd hij aangetroffen in zijn Mercedes, voor een stoplicht, over het stuurwiel heen gezakt en volkomen buiten westen. Hij had wat te veel antidepressiepillen geslikt, beweerde de zanger. Maar er werd ook GHB in zijn bloed aangetroffen, de beruchte partydrug. Sporen van cannabis konden ook van eerder datum zijn.

Dat bevestigde de zanger maar al te graag. Hij is wel gewend aan een schandaaltje en zelden bereid het boetekleed aan te trekken. Dus gaf hij een interview waarin hij nog maar eens een lans brak voor de legalisering van softdrugs in Engeland. „Iemand die stoned is, slaat zijn vrouw niet in elkaar, een dronkelap wel”, aldus de zanger. In het interview gaf hij wel toe een drang tot zelfvernietiging te hebben sinds zijn moeder overleed in 1997.

Later besefte hij waarschijnlijk dat zijn imago toch wat schade had geleden en maakte een royaal gebaar: hij schonk de piano waarop John Lennon het vredeslied ’Imagine’ componeerde, aan de Virginia Tech-universiteit in de VS, waar in april 32 studenten werden vermoord door een medestudent. George had het instrument een paar jaar geleden voor 1,5 miljoen dollar gekocht.

De meeste aandacht ging de afgelopen week echter uit naar de Amerikaanse actrice Lindsay Lohan. Dat zij in de problemen is geraakt, mag geen wonder heten: ze is bevriend met Britney Spears en Paris Hilton, twee jongedames wier losbandige gedrag in deze rubriek al vaker besproken is. Lindsay (20) vloog vorig weekeinde uit de bocht in Beverly Hills – letterlijk: haar auto (ook al een Mercedes) geraakte van de weg. Lindsay was onder invloed van alcohol en/of drugs en in de auto werd een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden.

De actrice kent inmiddels de routine en vertrok onmiddellijk naar een afkickkliniek die ze van eerdere bezoekjes goed kent. Ze is ook al ruim een jaar vaste klant bij de anonieme alcoholisten. Zonder veel succes overigens, want foto’s waarop de actrice (die in de VS volgens de wet te jong is om te drinken) stomdronken uit nachtclubs strompelt, waren vorig jaar bijna wekelijks in de roddelbladen te zien.

De oorzaak van haar problemen zou ook wel eens in de familiesfeer kunnen liggen. Haar vader, Michael, is een aan lager wal geraakte zakenman. Hij zat in de gevangenis (onder meer wegens rijden onder invloed), sloeg zijn vrouw en dreigde op een gegeven moment zelfs zijn hele gezin te vermoorden.

Toen moeder Dina er eindelijk genoeg van had en besloot te scheiden, ging pa dwarsliggen: hij wilde geld zien van zijn dochter, die toen al een paar miljoen dollar per film verdiende. Had hij niet bijgedragen aan haar roem? Hij zorgde immers voor voortdurende publiciteit. „Goede of slechte publiciteit, dat maakt niks uit. Ze krijgt door mij steeds meer aanbiedingen”, beweerde hij.

Nadat de scheiding twee jaar geleden een feit was, heeft Lindsay haar vader niet meer gezien. Maar hij blijft haar achtervolgen. Na de arrestatie van zijn dochter riep hij haar via tv op zich te bekeren. Had hij ook gedaan in de gevangenis.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden