Weer directeur van DSB Bank opgestapt

DSB-directeur René Frijters is dit weekeinde opgestapt. Vlak voor zijn aantreden zei hij te willen helpen de bank transparanter te maken.

DSB Bank heeft ruim een maand na het vertrek van financieel directeur Frank de Grave opnieuw een directeur zien vertrekken. Het gaat om René Frijters, die verantwoordelijk was voor sparen en beleggen bij de Noord-Hollandse bank.

Dat heeft een woordvoerder van DSB zaterdag bevestigd. Frijters had er volgens de woordvoerder moeite mee dat hij geen eigen baas kon zijn. De directeur, die niet in de raad van bestuur zat, is een van de oprichters van beleggingsbank Alex. Hij vertrok bij Alex nadat zijn geesteskind door Rabobank was verkocht aan concurrent Binck.

Frijters zei begin dit jaar, kort na zijn aantreden bij DSB Bank, te willen helpen om de bank transparanter te maken. Dat zou volgens hem ook helpen bij het verbeteren van het imago van DSB Bank. „Want dat klopt nog niet met de werkelijkheid”, zei hij in een interview met zakenblad FEM Business.

In mei stapte oud-politicus Frank de Grave (VVD) na twee maanden alweer op als financieel directeur. Er zou „onvoldoende match” zijn geweest met de overige leden van de raad van bestuur, waarin AZ-voorzitter Dirk Scheringa en operationeel directeur Hans van Goor zitting hebben.

Met het imago van DSB Bank gaat het momenteel niet zo best. De bank heeft voor 120.000 euro aan boetes gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) omdat klanten onjuist of onvoldoende geïnformeerd waren over hypotheken.

Vrijdag werd duidelijk dat DSB Bank heeft geprobeerd om tegen te houden dat de Autoriteit Financiële Markten de opgelegde boetes openbaar maakte, uit angst voor reputatieschade. Ook ligt DSB onder vuur van consumentenorganisaties, die vinden dat de bank huizenbezitters met te hoge hypotheken heeft opgezadeld.

Onduidelijk is nog waar René Frijters zijn arbeidzame leven voortzet. Tegen Het Financieele Dagblad stelde hij „iets te willen doen” met een van de financiële ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf die te koop staan.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden