'Website Poolse gemeenschap in Nederland gehackt'

null Beeld

Polonia.nl, een website voor de Poolse Gemeenschap in Nederland, is aangevallen door hackers. Dat meldt hoofdredacteur Malgorzata Bos-Karczewska.

Redactie

De aanval heeft gisteren plaatsgevonden. Aanvankelijk leek het nog om een mislukte aanval te gaan, maar vandaag meldden zich meerdere lezers die met Internet Explorer automatisch werden doorverwezen naar een andere site met virusmeldingen. De systeembeheerder werkt nog aan een oplossing, aldus Bos-Karczewska. 'We hadden nooit problemen met hackers, tot gisteren.' Ze gaat aangifte doen van inbraak in een computersysteem.

Eerde deze maand werd Mojaniderlandia.pl, een Pools portaal voor Polen in Nederland, al gehackt. Uit onderzoek kwam toen naar voren dat de aanval vanuit Nederland was gepleegd.

Hoofdredacteur Lukasz Brzezinski sprak in Poolse media het vermoeden uit dat PVV-sympathisanten achter de aanval zaten, omdat er op de site veel gediscussieerd werd over het omstreden PVV-meldpunt voor Poolse werknemers in Nederland. Of iets soortgelijks nu ook aan de hand is bij Polonia.nl kon Bos-Karczewska niet zeggen. 'Dat zijn we nog aan het uitzoeken.'

Het nieuws komt een dag voordat minister Leers (Asiel en Immigratie) een bezoek brengt aan Warschau. Hij zal daar met collega's spreken over het Nederlandse asielbeleid.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden