Webprijs

SUPERSHIFT is ook per e-mail bereikbaar. Adres: supershift@trouw.nl

BIJDRAGEN: ROMANA ABELS

Zoekend naar de genomineerden voor de Corel-wedstrijd komt de aap uit de mouw. Ten eerste mogen er alleen pagina's aan meedoen die gemaakt zijn met Corel, een merknaam van programma's. Maar blijkbaar gebruikt niemand dat programma, of waren de gebruikers ervan te lui hun homepage in te sturen voor de wedstrijd. In de categorie 'professioneel', waar TV Drenthe in voorkomt, staan precies zeven Internetpagina's gemeld. Tussen het 'Kentucky department of military affairs' en de pagina 'Help us find these missing children' staat ook TV Drenthe.

Op het World Wide Web sterft het van de prijzen. Sommige Internetbedrijven wijzen dagelijks een 'beste site van vandaag' toe, waardoor er inmiddels al vele honderden 'beste sites' op Internet zijn. Maar ook de vereniging van non-profitorganisaties in Amerika reikt een prijs uit, die vorig jaar gewonnen werd door het online-tijdschrift 'Feminist News'.

Populairdere sites hebben een aparte pagina waarop alle gewonnen prijzen staan. Zoals het 'Astronomy café', dat blijkens de prijslijst behoort tot de beste vijf procent van de webpagina's, het allerbeste startpunt is om vandaan te surfen, drie sterren kreeg van een derde prijzenuitdeler en ook nog eens een wetenschapswedstrijd won.

Maar er is meer: de zoekopdracht 'website en award' levert zo'n 100.000 veschillende Internet-adressen op. Daarin staan adressen van pagina's die ooit een prijs wonnen, maar ook weer andere te winnen prijzen, zoals die voor 'de meest gedistingeerde pagina' of de 'rode draak prijs'. TV Drenthe hoort met de gewonnen prijs tot een overvloed aan winnende sites.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden