Watermeloen met venkel, feta en quinoa

Ingrediënten: halve watermeloen, 100 gram quinoa, 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 1 dl olijfolie, 4 dl groentebouillon, 200 gram feta, 1 venkelknol, peper, zout, cressen van kruiden, zoals shiso, broccolicress, tuinkers of kleine blaadjes rucola, sap van 1 citroen, 1 dl mayonaise gemengd met een mespunt kerriepoeder

Elk jaar verdwijnen er magazines van de markt, maar er verschijnen ook weer bijna net zoveel nieuwe bladen.

Een van de nieuwkomers is het blad koffieTcacao (www.koffietcacao.nl). Een magazine met heel veel nieuws over - natuurlijk - koffie, thee en cacao, maar ook met interessante reisverhalen, recepten en interviews.

Het blad wordt gemaakt door een heel jong team. Uitgever Marc Kluijver is pas 30 jaar en ziet brood in de wereld van koffie, thee en cacao. "We gaan naar meer specialisatie en zijn op zoek naar bijzondere producten voor onszelf. Denk aan de opkomst van specialty koffie bars, het gebruik van losse thee en de toename van origine chocolade (uit 1 regio of land). We willen steeds meer producten die vers, puur en eerlijk zijn", aldus de uitgever.

Voor het tweede nummer van het magazine maakte Eric van Veluwen, chef-kok, eigenaar van 'De keuken van Hackfort' en bekend voorvechter van goede, streek- en biologische producten een aantal recepten passend bij verschillende theesoorten.

Deze salade combineert goed met een groene thee.

Voor 4 personen:

Fruit in een kookpan in olijfolie de gesnipperde ui en de geplette knoflook glazig in drie minuten.

Voeg de quinoa toe en fruit even mee.

Voeg de bouillon toe en kook het geheel in 10 minuten gaar. De bouillon zal dan verdampt zijn en de quinoa is lekker beetgaar.

Doe het deksel op de pan, haal de pan van het vuur en laat nog vijf minuten staan.

Snijd de venkel in kleine stukjes of in schijfjes en leg deze in ijswater voor een extra knapperig effect. Brokkel de feta fijn en breng deze op smaak met zout en peper.

Snijd de geschilde en van pitten en vocht ontdane watermeloen in rechthoekige stukken van 5 cm lang, 1,5 cm breed en 1,5 cm dik.

Bouw bijvoorbeeld drie torentjes van de watermeloen, feta, quinoa en venkel, bij voorkeur op een langwerpig bord of maak een mooie compositie op een gewoon rond bord van de ingrediënten. Besprenkel met citroensap.

Garneer met de kerriemayonaise en de gekozen cress of blaadjes rucola.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden