Wat was er allemaal te doen op de Idealendag?

Wat kon jij doen op de Idealendag? Tijdens de Idealendag kregen veel mensen antwoorden op de vragen die zij vooraf hadden gesteld, daarnaast waren er interessante sprekers, zoals Angela Groothuizen, en konden Idealisten netwerken.

Het programma

10.30 uur Ontvangst met koffie

11.00 uur Opening door begeleider van de dag Angela Groothuizen

Plenaire spreker Pieter Winsemius, oud minister VROM, lid WRR. Over opkomend particulier initiatief en de kansen die dat biedt.

Angela Groothuizen gaat in gesprek met Stella Ronner-Grubacic. Stella Ronner-Grubacic is ambassadeur voor de Millenniumdoelen om de millenniumdoelen hoog op de politieke agenda te krijgen en ze te houden, zowel nationaal als internationaal. Andere landen, donoren, maar ook ontwikkelingslanden, moeten voortdurend worden herinnerd aan de door hun gedane beloftes om voor 2015 de armoede wereldwijd terug te dringen.

11.30 - 13.30 Mogelijkheden om te netwerken

‘Eerste hulp bij Idealen - lounge’

Heb je een idee, maar weet je niet of het haalbaar is, of waar je moet beginnen? In de lounge ontmoet je deskundigen die je op weg helpen.

’Antwoorden op jouw vragen en ervaringen delen’

- Heb je een concrete vraag, bijvoorbeeld ‘hoe financier ik mijn initiatief, welke organisatievorm is voor mij het handigst, of hoe maak ik mijn initiatief bekend, of wie heeft ook een initiatief in Gambia? In de centrale hal ontmoet je mensen met antwoorden. Jouw eigen ervaringen zijn voor anderen van belang! Hoe meer uitwisseling, hoe meer er wordt geleerd!

‘ Millenniumakkoorden’ Ben jij actief, of wil jij actief worden in ontwikkelingslanden? Word dan Millenniumakkoordhouder. Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt jou een geweldig netwerk om jouw ideeën kracht bij te zetten.

  • Mambapoint, www.mambapoint.tv is er om uw inzet voor de millenniumdoelen te filmen.

13.30 - 14.30 Politiek debat met ondermeer minister Gerda Verburg (ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid), Femke Halsema (GroenLinks), Greetje Lubbi (oud directeur Novib), Ferd van Koolwijk (Nieuwe idealist V/M), Nicolette Mak (Valid Express), onder leiding van Willem Breedveld (Trouw).

14.30 - 14.45 Muzikaal intermezzo 'Fort van de Verbeelding'.

14.45 uur Bekendmaking winnaars van de Idealenwedstrijd. Wie wint de eerste prijs Binnenland en Buitenland en de speciale publieksprijs?

15.30 uur Gezamenlijke afsluiting

Lunch

Een lekkere biologische lunch wordt verzorgd door Fair Food. Bij aanmelding kun je aangeven hiervan gebruik te willen maken. De kosten zijn circa 10 euro.

Stemmen op de publieksprijs kan tussen: 11.00-13.30 uur (Idealendag).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden