Wat 'n pret: BNN wordt straks zelf opgegeten

Het is dat ik zo'n bloedhekel heb aan het woord bizar - als beroepskijker hoor ik het honderd keer per avond - anders zou ik zeggen: BNN zond woensdag een bizar programma uit. Kijk, dat je af en toe uit verveling 'es onnodig aan de noodrem hangt, is vergeeflijke puberale ongein, maar 'live' kannibalisme is toch eh... Ja, 'n beetje bizar.

Buitenlandse media stonden bol van verontwaardiging, in Nederland viel het mee. We zijn hier gewend aan de bagger van BNN. Bovendien vermoeden we dat zelfs in het kuikenbrein van Dennis Storm en Valerio Zeno een flauwe notie aanwezig moet zijn dat we beter niet kunnen terugkeren naar pre-christelijke barbarij.

Waarom dan toch 'Proefkonijnen'? Om de wetenschap te dienen. Ja, heus! 'De wetenschap' zou nieuwsgierig zijn naar hoe mensenvlees smaakt. Nou weet de wetenschap dat natuurlijk allang. Er zijn stapels boeken over kannibalisme en daar staat vast in dat een portie mens doet denken aan elastiek (Zeno) of de betere steak (Storm). BNN had zich dus kunnen beperken tot een tweet: "By the way, weten jullie hoe vet mensenvlees smaakt? Naar elastiek of de betere steak. Blijkt uit de f*cking literatuur." Omdat zo'n mededeling een beetje uit de lucht zou komen vallen, zou BNN kunnen afsluiten met: "Heb je ten minste iets cools te vertellen op dat saaie kerstdiner bij je schoonmoeder".

Maar nee, een heel programma. Met een zaal vol klapvee en een driekoppig panel. (Ik denk wel eens: wat zou de publieke omroep doen als de Derde Wereldoorlog uitbreekt? 'Wie van de drie' bijeenroepen?) Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen, maar zelfs een krankzinnig onderwerp als menseneten, verkruimelt in de handen van BNN tot één grote flauwiteit. Zeno tegen Storm: "Omdat jij zo'n lekker ventje bent, wil ik je als toetje".

Volgt een bloedeloze ondervraging van het panel. Zeno aan Bas Haring: "Ze verwijderen een stukje spier. Krijg ik daar last van?" Haring : "Ik denk van niet". Wat weet een filosoof daar eigenlijk van? Enfin, het is zo'n slaapverwekkende vertoning dat je na twintig minuten bijna gaat gillen om kannibalisme. Eindelijk liggen ze op de operatietafel. Stukje lende er uit bij Zeno, stukje bil bij Storm. Ik denk: Nu gaat Zeno natuurlijk tegen Storm zeggen dat 'ie om op te eten is'. En inderdaad: "Dennis, je bent om op te eten".

Deze mini-hamburgers zijn nog maar een voorproefje. BNN wordt straks helemaal opgegeten. Storm, Zeno, Hilbrand, Kluiver, en al die andere belastinggeldverspillers verdwijnen in de maag van de Vara. We gaan gelukkige tijden tegemoet!

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden