Wat deden Hummie en Henk samen?

Hummie van der Tonnekreek en Henk van der Meyden keken elkaar even diep in de ogen, gisteren in Amsterdam. Wat was het ook een mooi moment, de koning en de koningin van de populaire pers zo even heel intens bij elkaar. Menigeen pinkte een traantje weg bij het zien van zoveel vriendschap tussen mensen die ook elkaar concurrenten zijn geweest.

De aanleiding was ook een heel bijzondere. Hummie (de koosnaam die Alida Helena van der Tonnekreek van haar vader kreeg) heeft een boek geschreven. Henk, een warm voelend mens, haastte zich om haar het eerste exemplaar te geven. In Planet Hollywood, waar anders?

'Iedereen kan beroemd worden' heet Hummies ruim honderd bladzijden tellende kindje. Daarin staat voor iedereen te lezen hoe je een ster kunt worden. Hummie, die er woensdag schattig uitzag in haar smaakvolle creatie, verklapt ons dat je eigenlijk helemaal geen talent hoeft te hebben.

Hoewel bijna iedereen die veel televisie kijkt dat ook wel weet, is het erg fijn dat eens te horen van een vrouw die zeventien jaar lang Lief & Leed deelde met de sterren van vaderlandse bodem. Als redactrice van Story, Privé en Weekend (waar ze een erg moelijke periode achter de rug heeft) leerde Hummie de gang van zaken kennen achter de schitteringen van de sterrenwereld.

“Het motortje van de sterren draait niet op talent - al is het handig als je ergens goed in bent - maar op een brandstof die uit een bijzonder mensgel bestaat', onthult Hummie.

Hummie verklapt het geheim dan ook maar meteen: “Een ijzersterke wil, een geweldig ego, een fikse dosis ijdelheid, doorzettingsvermogen en een vleugje opportunisme - dat is wat je nodig hebt voor de superster-mix.” Ook is het volgens Hummie prettig als je een bord voor je kop hebt, want dan komen tegenslagen niet zo vreselijk aan.

Natuurlijk zijn er mensen die grote talenten hebben en daardoor “toch wel beroemd worden”, zegt Hummie. “Maar als jij niet over dat ene grote, niet te evenaren talent beschikt, wanhoop niet, want ook dan kan je een plekje veroveren in de portrettengalerij van bekende Nederlanders”, troost de vrouw die zelf beroemd werd als Nederlands roddelkoningin. (ANP)

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden