War Child wint Transparant Prijs

(Novum) - Hulporganisatie War Child heeft dinsdag de Transparant Prijs 2006 gewonnen. In de Nieuwe Kerk in Den Haag kreeg de organisatie een trofee en een geldbedrag van tienduizend euro uitgereikt.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Donateursvereniging Nederland en PricewaterhouseCoopers. De liefdadigheidsinstelling met het meest transparante jaarverslag wint de prijs. Het gaat daarbij om de inzichtelijkheid van het verslag, maar ook om de wijze van communiceren.

Uit de 168 inzendingen was het jaarverslag van War Child volgens de organisaties het meest transparant. War Child behoorde ook vorig jaar tot de genomineerden. De jury had er waardering voor dat de aandachtspunten van vorig jaar zijn opgepakt. KWF Kankerbestrijding was in 2004 de eerste winnaar van de prijs, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij won vorig jaar. Volgens de organisatie is de kwaliteit van de jaarverslagen van de instellingen die opnieuw deelnamen toegenomen.

De jury bestond uit Morris Tabaksblat (oud-voorzitter van de raad van bestuur van Unilever), Pim Mol (lid van de raad van bestuur van Mees Pierson), Jan Willem Oosterwijk (secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken), Arnold Schilder (directielid De Nederlandsche Bank) en Esther Jacobs (voorzitter Donateursvereniging Nederland).

De Donateursvereniging, ingesteld om goede doelen aan te sporen meer inzicht te geven in hun werk, beëindigt eind dit jaar overigens na drie jaar haar werkzaamheden.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden