Wanneer houden we eens op met ouderenbashing?

De Grijze Leeuwen heten ze, een netwerk van oudere ambtenaren bij de ministeries. Onder deze geuzennaam besloten ze zich drie jaar geleden te verenigen. Om te laten zien dat ze weerbaar zijn, veel in hun mars hebben en de moeite van het investeren waard.

Vooral aan dat laatste ontbrak het. De grens waarop rijksambtenaren nog in aanmerking kwamen voor scholing en cursussen bleek in de praktijk ver onder de 50 jaar te liggen. Ze wilden hun werkgever ervan doordringen niet alleen te focussen op de jonge ambtenaren, die zich inmiddels ook hadden gegroepeerd.

Eind vorig jaar hielden ze nog een congres. Daar stelden ze een lijstje met wensen op. Bovenaan staat: gesprekken met leidinggevenden over motivatie, 'aandachtspunt daarbij is de mogelijke vooringenomenheid wat betreft ouderen (en vrouwen)'.

Hoe droevig dat drie jaar na de oprichting de vooroordelen ten opzichte van oudere werknemers nog als een Middeleeuwse fortificatie overeind staan.

Hetgeen een minister, nota bene degene die moet onderhandelen over de verhoging van de pensioenleeftijd en langer doorwerken, deze week in de Kamer zei, mag dan ook niet verbazen. "Ouderen zouden een stapje terug moeten doen in loon om weer aantrekkelijk te worden voor werkgevers", suggereerde Henk Kamp (geb. 23 juli 1952). Conclusie: we zijn te duur voor wat we presteren.

Maar de Tilburgse econoom Jan van Ours die deze kwestie uitgebreid onder de loep nam, concludeerde vorig jaar nog dat "er geen aanwijzingen zijn voor het bestaan van een kloof tussen loon en productiviteit voor oudere werknemers".

Daarnaast is er nog de kwestie van weinig flexibiliteit en gebrek aan frisse kennis, hetgeen een ICT-manager bij een publieke dienst doet concluderen dat 50-plussers niet in zijn team passen.

In het bedrijfsleven is het al niet beter. De glossy's en stands op beurzen waarmee werkgevers in de techniek zich presenteren, hebben stuk voor stuk de uitstraling van goed ogend, enthousiast en vooral jong. Waar zijn de plaatjes van de oudere werknemers, die de spil vormen van menig bedrijf en die, zo zeggen alle studies en rapporten, straks onontbeerlijk zijn om onze economie en welvaart overeind te houden? Recent onderzoek bij Philips leert dat ook oudere, laagopgeleide werknemers met scholing kunnen opstoten in de vaart der volkeren, met profijt voor henzelf én voor het bedrijf.

Diezelfde Grijze Leeuwen ontbreekt het niet aan passie voor hun vak en de publieke dienst. In een databank willen gepensioneerden de ministeries hun kennis en ervaring gaan aanbieden.

Wat is er dan wel mis met die 50-plusser? Ja, hij/zij is kritisch, weet uit ervaring dat niet elke vernieuwing en reorganisatie een verbetering is, kan door verkooppraatjes heen prikken. Die houding zouden werkgevers kunnen omarmen. Lange leve de (oudere) luizen in de pels!

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden