Wall Street start lager

(Novum/Betten) - Wall Street is donderdag lager van start gegaan. Problemen rond twee hegdefondsen van Bear Stearns spelen het sentiment parten, evenals de stijging van de olieprijs.

Veel aandacht gaat uit naar de beurssgang van Blackstone. Het private equityfonds, dat vooraf de introductiekoers vaststelde op USD 31, noteert in de vroege handel 20 procent hoger op ruim USD 37. CNBC meldt dat ook KKR een stap naar de beurs van New York overweegt. Omstreeks 19.50 uur noteert de Dow Jones 0,5 procent lager op 13.473,65 punten. De Nasdaq verliest dan 0,4 procent tot 2.605,66 punten, terwijl de breed samengestelde S&P-500 een min toont van 0,5 procent op 1.514,55 punten staat. Op de obligatiemarkt noteert de T-bond 3/32 hoger op 93-11/32, bij een lager rendement van 5,16 procent. De olieprijs wint in New York 0,4 procent op USD 68,95 per vat.

Wederom zijn er problemen rondom twee hegde fondsen van Bear Stearns (-1,1 procent) die in zogenaamde subprime hypotheken (leningen met een hoog risicoprofiel) hebben belegd. Bear Stearns is van plan om voor USD 3,2 miljard aan leningen die uitstaan aan derden, over te nemen. Dit om te voorkomen dat geldverstrekkers nog meer geld terugtrekken uit deze fondsen. Merrill Lynch (-1,7 procent) heeft inmiddels volgens Bloomberg al voor USD 850 miljoen aan effecten, dat Bear Stearns als onderpand gebruikte, teruggehaald.

NYSE Euronext (-0,3 procent) heeft zich ook in de strijd gemengd rond de overname van de Italiaanse beurs Borsa Italiana, aldus de Wall Street Journal. Eerder deze week deed de London Stock Exchange (LSE) al een indicatief bod. LSE zou een bod in contanten en aandelen hebben neergelegd van ongeveer EUR 1,5 miljard. Het bod van NYSE Euronext zou in dezelfde orde van grootte liggen.

Kraft Food (-0,7 procent) weet vooralsnog niet te profiteren van een advieswijziging door Goldman Sachs. De Amerikaanse zakenbank verhoogde het advies voor het op een na grootste voedingsbedrijf van sell naar neutral. Gisteren won het aandeel 6,6 procent, toen bekend werd dat miljardair Nelson Peltz een belang van 3 procent in het het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern had genomen.

EBay Inc. stijgt 4 procent in waarde. De eigenaar van 's werelds grootste veilingsite is voornemens een veilingsite in China op te zetten in samenwerking met Tom Online uit Hong Kong.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden