Waar en wat kost het:

(Trouw) Beeld
(Trouw)

Maikel Mahangi vroeg zijn vrouw op Valentijnsdag ten huwelijk in de Windketel. „Ik vertelde haar moeder dat ik Petra ging ontvoeren.”

Irene van Wijhe

’Dit logeeradres stond in het boekje ’Honderd romantische plekken in Nederland en België’, dat vorig jaar in mijn kerstpakket zat. Petra en ik hadden het samen bekeken en we vielen allebei voor De Windketel. Zo knus.

We hadden al eerder een huis bekeken vlakbij het torentje, in de buurt van het Westerpark. Daarbij zijn we echt verknocht aan Amsterdam. Zowel Petra als ik studeerde hier, en hier hebben we elkaar leren kennen. Ik had tien jaar geleden een bijbaantje in de bioscoop: Petra’s zus was mijn collega. Ze vertelde vaak over haar, tot dat ik zo nieuwsgierig was dat ik Petra maar eens opbelde. We maakten een afspraakje: het zat meteen goed. We hebben twee kinderen gekregen, de derde is nu op komst. Trouwen waren we altijd al van plan, maar het kwam er steeds niet van. Dit leek me een goed moment om Petra te vragen. Ik lokte haar weg van huis: Petra’s moeder paste op de kinderen. Ik had haar verteld dat ik Petra ging ontvoeren. Onze tassen had ik stiekem al gepakt en er stond een picknickmand klaar zodat we ons ’hotel’ niet uithoefden. Toen we binnenkwamen, ging ik onder aan de trap op mijn knieën. Petra werd emotioneel. Uiteraard zei ze ’ja’, toch vond ik het erg romantisch.

Het was heel spannend om een eigen torentje te hebben midden op het Watertorenplein. Wij konden wel naar buiten kijken, maar andersom zijn de ramen geblindeerd. Het huisje is van alle gemakken voorzien. Via draadloos internet konden we bijvoorbeeld direct op zoek naar een trouwlocatie. De Windketel heeft drie verdiepingen, allemaal heel pittoresk. Al met al hebben we het geweldig gehad: samen weg, maar dichtbij huis. Inmiddels zijn we getrouwd, ook in Amsterdam. We willen nooit meer weg uit deze bruisende stad.”

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden