vrouwen zijn reclame zat.

vrouwen zijn reclame zat

JAN ZEEGERS

hitlers guillotine is weer terecht

De politie in de Duitse havenstad heeft een guillotine en een vleugel teruggevonden die van nazi-dictator Adolf Hitler zijn geweest. Hitler had de voorwerpen in 1939 gekregen voor zijn 50e verjaardag.

Drie jaar geleden werden ze gestolen uit het magazijn van een veilinghuis in Hamburg, waar ze volgens de veilingmeester te koop waren voor een half miljoen mark. De waarde nu wordt geschat op een dikke 600 000 gulden.

Niet bekend

Heidemann raakte in 1983 bekend met de fraude met de 'Hitlerdagboeken'. Hij verdween in 1985 in de gevangenis wegens zijn aandeel in het literaire bedrog, waarbij het tijdschrift Stern, waarbij Heidemann destijds werkte, voor meer dan 9 miljoen mark (ruim 10 miljoen gulden) dagboeken kocht die aan Hitler werden toegeschreven.

Later bleken de dagboeken vals te zijn.

vis in de borrel

Cocktails met levende goudvissen voor tien Nieuwzeelandse dollars (ongeveer tien gulden) per stuk hebben geleid tot een rel in NieuwZeeland en een stroom van klachten bij de Dierenbescherming.

Een bar in Wellington heeft voor zijn klanten een 'Goldfish Layback' in de aanbieding, die bestaat uit tequila, citroensap en een kleine Chinese karper.

"Het lijkt mij nogal een zieke grap" , zei de directeur van de Nieuwzeelandse dierenbescherming, Ross McLauchlan.

Maar de eigenaar van de bar, Lance Maxell-Burt, spreekt van een succes. Sinds vrijdag zijn al meer dan 100 goudvisjes naar binnen geslurpt. "Het is lekker. Ik heb er een aantal weggewerkt" , zei hij.

'verkoop keizerlijke terracotta leger'

Cai Zimin, een vooraanstaand lid van het Chinese parlement, heeft voorgesteld een deel van het befaamde terracotta leger uit het graf van keizer Chin Shih Huang voor harde valuta te verkopen. Met de opbrengst zou de ontwikkeling van de culturele toeristische industrie van China gefinancierd moeten worden.

Cai Zimin, die lid is van het permanente comite van het Chinese Nationale Volkscongres, deed zijn suggestie zaterdag in een in Sjanghai verschijnende krant.

Cai schreef dat enkele Amerikanen ooit 100 miljoen dollar hebben geboden voor een enkel beeld, maar dat het bod werd afgeslagen. Cai stelde dat het 'een goede zaak' zou zijn om enkele beelden te verkopen, omdat China er duizenden heeft en er nog veel meer gerestaureerd moeten worden, waarvoor het geld ontbreekt.

De verkoop van culturele relieken zou niet alleen geld opleveren voor het herstel en behoud van het culturele erfgoed, maar ook leiden tot afneming van de smokkel van oudheden en archeologische vondsten, betoogde Cai.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden