Vrouwen moeten goed weten wat zij waard zijn

Het kan beter: Nederlandse vrouwen stellen zich financieel nog te kwetsbaar op. Waar nodig moeten ze in actie komen.

Hoe staat het bij de vrouwen in Nederland met hun financiële kennis en vaardigheden? Hoe is het met hun financiële zelfredzaamheid? Zijn ze vertrouwd met het opstellen van een budget? Denken ze wel voldoende na over hun pensioen? Als we naar de cijfers kijken moeten we concluderen: dat kan beter.

Op het eerste gezicht is kennis van geldzaken in Nederland goed geregeld. Nederlanders gaan niet roekeloos om met geld. Maar wie beter kijkt, ziet dat er op financieel gebied ook bij Nederlandse vrouwen nog veel vragen leven. En dat begint al vroeg. Meisjes weten minder goed dan jongens hoeveel geld ze precies hebben. Bijna een derde van de meisjes tussen 13 en 17 jaar vraagt zich af, of ze later wel haar eigen geld kan verdienen. Veel meisjes denken dat ze minder zullen verdienen dan mannen. Die vrees is terecht: jonge vrouwen verdienen vanaf hun allereerste baan minder dan de mannen.

Waarom doen vrouwen daar niets aan? Het antwoord is dat vrouwen zich wel wat bewuster mogen zijn van hun waarde.

Aan de ene kant zijn vrouwen te voorzichtig. Ze deinzen ervoor terug om een eigen bedrijf te beginnen - en als ze dat wel doen, vragen ze te weinig krediet en investeren niet voldoende. Aan de andere kant zijn ze weer niet voorzichtig genoeg. Veel vrouwen denken onvoldoende na over de financiële risico's die ze in hun leven lopen, als ze oud worden, of als ze alleen komen te staan. Natuurlijk geldt dat niet voor alle vrouwen. Maar voor velen wel.

Uit de Emancipatiemonitor blijkt dat veel vrouwen de toekomst bezien door een roze bril. Ze verwachten dat zij vast geen problemen krijgen om werk te vinden. Zij verwachten dat hun huwelijk stand zal houden, dat hun pensioen goed geregeld is. Natuurlijk, het is mooi dat veel vrouwen zo optimistisch zijn. Maar het is ook belangrijk om de realiteit niet uit het oog te verliezen.

Vrouwen die geen betaald werk hebben of een kleine deeltijdbaan, zijn erg kwetsbaar. Ze hebben weinig kans om carrière te maken. Ze hebben in crisissituaties minder om op terug te vallen. Ze bouwen minder pensioen op. In die situatie verkeren heel veel Nederlandse vrouwen, want slechts de helft van de vrouwen tussen 20 en 64 is economisch zelfstandig. En dat terwijl de kans dat een vrouw alleen komt te staan bepaald niet denkbeeldig is. Mannen leven immers meestal korter dan vrouwen. En één op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding.

Laat ik hier meteen benadrukken: het is de vrije keuze van elke vrouw hoe zij haar leven inricht. Dat is immers de kern van emancipatie: zelf mogen kiezen. Maar het is wel heel belangrijk om de mogelijke gevolgen van die keuzes onder ogen te zien.

Vrouwen moeten weten wat ze waard zijn. Zich bewust zijn van de kwetsbaarheden in hun financiële positie - nu en in de toekomst. En in actie komen als dat nodig is. Dus als een vrouw constateert dat haar mannelijke collega met dezelfde opleiding en ervaring meer verdient voor hetzelfde werk, dan is het verstandig als ze dat aan de orde stelt bij haar chef. Onderhandelen is niet brutaal, maar gewoon zakelijk.

Als een vrouw ervoor kiest om binnen het gezin helemaal of grotendeels voor de kinderen te zorgen, dan is het verstandig als ze dat bespreekt met haar partner. Zodat ze het samen zo kunnen regelen, dat beide partners financieel gelijkwaardig zijn en blijven. Want het gaat niet alleen om de toekomst van de vrouwen van nu, maar ook van de nieuwe generatie. Hoe de huidige generatie het leven inricht, is immers een voorbeeld voor de volgende.

Dit is een verkorte versie van de openingstoespraak gisteren bij Women Inc. in Amsterdam.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden