'Vrouwelijke eetgewoontes beter voor milieu'

Archieffoto Beeld Thinkstock
ArchieffotoBeeld Thinkstock

Minder vlees en worst, meer fruit en groente: de voedingsvoorkeur van vrouwen is niet alleen goed voor hun gezondheid, maar ook beter het milieu dan de mannelijke eetgewoontes. Dat hebben onderzoekers van de universiteit in het Duitse Halle vandaag bekendgemaakt.

Vrouwen eten gemiddeld minder vlees en boter. Dat is erg gunstig voor het broeikaseffect en het grondgebruik. Als alle Duitse mannen zouden eten zoals vrouwen, zou een oppervlakte vrijkomen van 15.000 vierkante kilometer. Dat is vergelijkbaar met de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel samen. Bovendien zou in Duitsland 15 miljoen ton broeikasgas en 60.000 ton ammoniak minder worden uitgestoten.

Voor de studie zijn gegevens gebruikt van circa 20.000 Duitsers.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden