Vrouw op de productievloer? Bij TBP Electronics is het normaal

Nederlandse printplatenmaker wint Femme Tech Bedrijven Award

Een aantal vrouwen zit bij elkaar aan tafel. Gebogen over hun werk friemelen ze aan piepkleine zilverkleurige draden op groene kaartjes; deze medewerksters van TBP Electronics maken printplaten, een erg nauwkeurig werkje.

Het is bijzonder om zoveel vrouwen op de werkvloer te treffen in een technisch bedrijf. In de sector is gemiddeld een kleine 20 procent van de werknemers vrouw, hier is dat bijna de helft.

Voor dat hoge percentage werd werkgever TBP Electronics gisteren beloond met de Femme Tech Bedrijven Award, een van de drie prijzen die TechniekTalent.nu elk jaar uitreikt om de instroom van vrouwen binnen de techniek te stimuleren. Diversiteit op de werkvloer zorgt namelijk voor betere resultaten, blijkt uit diverse studies. Naast TBP werden ook de bedrijven General Ledger en Fokker Elmo onderscheiden.

De jury eert printplaatmaker TBP niet alleen omdat zestig van de 125 werknemers vrouw zijn, ook wordt geprezen dat vrouwen op alle afdelingen actief zijn. Bij de meeste bedrijven binnen de sector werkt de meerderheid van de vrouwen namelijk op niet-technische afdelingen als communicatie, verkoop of administratie. Op de productievloer is gemiddeld slechts 2 tot 7 procent een vrouw.

TBP voert geen bewust beleid om de ratio man-vrouw in balans te houden. "Wel hebben we allerlei voorzieningen die ervoor zorgen dat het een vrouwvriendelijke werkplek is", vertelt Hanneke van Wageningen, supply chain manager bij TBP. Zo zijn er ruimtes waar vrouwen kunnen kolven en zijn er kluisjes om handtassen in op te bergen. "We kunnen moeilijk zestig tasjes op de productievloer hebben."

Ook is het bij vrijwel elke functie mogelijk om deeltijd te werken. "Als iemand minder uren wil maken, is dat geen belemmering voor de carrièrekansen van de werknemer", luidt het oordeel van de jury. De 56-jarige Isolde Schwengdinger, die een van de machines bedient, is een paar jaar geleden vier dagen per week gaan werken in plaats van vijf. "Op die vrije dag is mijn kleindochter mijn baas", grapt ze. Als haar diensten als oppasoma over een paar jaar niet meer nodig zijn, kan Schwengdinger eventueel weer voltijds aan het werk.

Hamid Madady (46), een Iraniër die elf jaar geleden bij het bedrijf kwam werken, wist niet wat hij zag toen hij zoveel vrouwen op de productievloer zag. Nooit eerder had hij met het andere geslacht samengewerkt. Madady durfde zijn vrouwelijke collega's in het begin niet eens rechtstreeks aan te kijken. "Het was even wennen, maar inmiddels ben ik eraan gewend hoor."

Van Wageningen snapt dat het gemiddelde percentage vrouwen in de techniek lager ligt dan in andere sectoren. "Je kunt als bedrijf wel willen, maar er zijn gewoon heel weinig meiden die afstuderen op technische richtingen."

Ook waarschuwt ze voor de andere kant van de medaille: de discriminatie van mannen. "Als er honderd sollicitanten op een rij staan en er zit maar één vrouw tussen, kies je haar dan omwille haar sekse? Nee, uiteindelijk kijken we naar het talent, niet naar het geslacht."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden