'VROM liet Rochdale-topman Möllenkamp gang gaan'

Hubert Möllenkamp, voormalig bestuursvoorzitter bij Rochdale, tijdens de hoorzitting van de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties. Beeld ANP
Hubert Möllenkamp, voormalig bestuursvoorzitter bij Rochdale, tijdens de hoorzitting van de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties.Beeld ANP

Opsporingsdienst VROM-IOD was zeven jaar geleden al op de hoogte van misdragingen en belangenverstrengelingen van Hubert Möllenkamp, toenmalig topman van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale. Desondanks werd door het ministerie niet ingegrepen.

redactie

Dit blijkt volgens De Telegraaf uit vertrouwelijke dossiers van deze opsporingsdienst, inmiddels onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Uit de stukken, die in handen zijn van de krant, valt op te maken dat het toenmalige ministerie van VROM in 2007 al op de hoogte was van onzakelijke afspraken tussen Möllenkamp en vastgoedbedrijf Nawon, eigendom van Arie van Erkel. De mannen moeten zich komende woensdag samen met twee andere verdachten verantwoorden voor hun rol in de miljoenenfraude bij Rochdale.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden