Opinie

Vrolijke fair-trade yogatassen bij stichting Actieve Hulp Cambodja

(\N) Beeld
(\N)

Om onze projecten te steunen hebben we nu leuke fair-trade yogatassen ontworpen. Als stichting Actieve Hulp Cambodja (AHC) zetten wij ons in voor de bewoners van het dorpje Anlong Khong.

Een gemeenschap 15 km van de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Haar inwoners behoren tot de armste van Cambodja en wij zetten ons graag in hen te helpen de levensstandaard in hun dorp te verbeteren.

Vier jaar geleden hebben we in deze sloppenwijk de bouw van een school kleuterschool mogelijk gemaakt. Deze biedt plaats voor 200 kinderen. Op dit moment zijn we vooral actief om werkgelegenheids- en hygiëneprojecten op te zetten in Anlong Khong.

Heida Raven won vorig jaar een prijs van Vodafone waardoor zij een jaar lang naar Cambodja kon voor onze stichting, hierdoor is onze hulp aan Anlong Khong enorm in de lift gekomen. In de Trouw en op de Idealen website heeft zij hier een al aantal belevenissen over geschreven.

Om onze projecten te steunen hebben we nu leuke fair-trade yogatassen ontworpen, ideaal voor je yogamatje. Afgelopen week zijn er 200 stuks vanuit onze non-profit winkel in Cambodja (Aw’-kun Shop + Help) naar Nederland gekomen. Het zijn mooi afgewerkte producten en ze zien er erg leuk uit! We hebben al eerder een bestelling van 80 tassen aan een yogaschool in Leiden mogen leveren en die waren in no-time uitverkocht. Zij hebben nu weer 50 tassen afgenomen. Kortom, een mooi succes voor de eerste pilot. En nu hebben we er genoeg voor nog veel meer yogaliefhebbers!

De tassen worden gemaakt in Cambodja door andere locale stichtingen die de mensen uit kleine afgelegen dorpjes onder andere een opleiding tot naaister bieden. In hun eigen dorp leren zij hoe ze de tassen moeten maken en hoeven dus niet naar de stad te trekken om daar werk te zoeken. Families blijven bij elkaar en krijgen de kans een beter bestaan op te bouwen. Een deel van de opbrengst van de yogatassen gaat weer terug naar de projecten van onze stichting om onze hulp aan Anlong Khong voort te kunnen zetten.

De vrolijk gekleurde tassen zijn gemaakt van (ruwe) zijde, de binnenkant is gemaakt van katoen en ze hebben een verstelbare schouderband. Vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop:

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden