Update

Vrees voor verdwijnen deeltijdstudie

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) luidde vandaag de noodklok over de bezuinigingen op deeltijdstudies. Bij de presentatie van de Keuzegids Deeltijd & Duaal gaf de organisatie aan te vrezen dat dit de laatste editie zal zijn, omdat deeltijdstudies verdwijnen.

Redactie

Volgens een woordvoerster schrikken studenten van de hoge kosten. Zo is het collegegeld voor een tweede bachelor verhoogd en vrezen studenten de langstudeerboete. Het aantal aanmeldingen voor deeltijdstudies loopt daardoor terug. Het hbo ziet 20 procent minder studenten en universiteiten zelfs 50.

Het CHOI vreest dat 2012 de aanmeldingen verder teruglopen en dat het aanbod verschraalt. 'Nu al stoppen sommige universiteiten met deeltijdopleidingen', aldus een woordvoerster.

De Keuzegids zelf lijdt vooralsnog niet onder de malaise bij de deeltijdopleidingen. Via keuzegids.nl en boekhandels wordt de gids nog steeds verspreid als voorheen en ook bij bibliotheken en middelbare scholen is de gids in te zien. Wel is het deze gids met de kleinste oplage van de in totaal vijf keuzegidsen die het CHOI uitgeeft. 'We geven hem uit om het beeld van het hoger onderwijs compleet te maken', aldus directeur Frans Steenkamp.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden