Vreemdgaan reden voor twee van de vijf scheidingen

(Novum) - Bijna twee op de vijf echtscheidingen in Nederland hebben vreemdgaan als oorzaak. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt maandag dat 38 procent van de vrouwen 'iemand anders in het spel' noemt als reden voor het einde van een huwelijk. Bij de mannen is dit één procent minder. Vorig jaar zijn 33 duizend huwelijken vroegtijdig ontbonden. In 2004 zijn ruim 73 duizend huwelijken gesloten.

Volgens het CBS is het aantal echtscheidingen tussen december 2004 en november vorig jaar met tweeduizend toegenomen ten opzichte van een jaar daarvoor. Het is voor het eerst sinds 2001 dat een stijging van het aantal echtscheidingen waarneembaar is, stellen de onderzoekers. In dat jaar vroegen ruim 37 duizend koppels een echtscheiding aan; in 2004 was dat gedaald tot 32 duizend.

De voornaamste reden van een vroegtijdige beëindiging van een huwelijk is 'een botsend karakter' tussen de partners, op de voet gevolgd door vreemdgaan. Andere redenen die worden genoemd, zijn volgens het CBS onder meer verslavingsproblemen en seksuele problemen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden