Vreemdgaan is in, ervoor uitkomen ook

Tiger Woods maakte deze week zijn rentree op de golfbaan bij The Masters in Augusta. U was het door alle seksschandalen van de laatste maanden misschien vergeten, maar ’golfen scheen hij goed te kunnen, voordat hij andere dingen deed met zijn stickie’, bracht de immer gevatte Albert Verlinde bij ’RTL Boulevard’ in herinnering.

Woods mag dan een punt willen zetten achter alle commotie (hij ging veelvuldig vreemd en daar is Amerika moreel op tegen, al hebben ze het liever nergens anders over), de dubbelzinnige commentaren zijn voorlopig niet van de lucht. Woods, ’niet alleen goed met de ballen op de golfcourse’ (daar heb je er weer eentje) deed afgelopen week tijdens een persconferentie nog een keer publiekelijk boete: spijt dat hij zijn vrouw zoveel leed heeft aangedaan, enzo. Inmiddels heeft hij de rehab achter de rug, en is hij ’een beter mens’ geworden door alle levenservaring.

Een van zijn voormalige minnaressen, pornoster Jocelyn James, was niet onder de indruk en gooide er meteen een persconferentie harerzijds tegenaan om het volk ervan te doordringen dat Woods een leugenaar is. Analytici wezen op zijn gesloten houding tijdens de conferentie (Woods zat met mijn armen gekruist voor de borst) en zo was er weer voldoende nieuws voor de Amerikaanse media.

Woods’ vrouw, het Zweedse model Elin Nordegren, was trouwens in geen velden of wegen te bekennen, waar je je iets bij kunt voorstellen nu de sms’jes van manlief aan zijn minnaressen publiek zijn gemaakt. „Ik wil het ruig”, luidde de proza van Woods ergens in augustus vorig jaar. ’Je rondgooien, over m’n knie leggen en slaan.’ En dan nog het een en ander over trio’s en plasseks, wat we u zullen besparen.

U mag onthullingen over vreemdgaan misschien erg jaren negentig vinden (Bill Clinton), het is weer helemaal nu. In een nieuwe vorm, dat wel: namelijk er zelf ronduit voor uitkomen. Actrice Whoopi Goldberg, drie keer getrouwd en gescheiden, springt bovenop de trend. Whoopi biechtte in het Amerikaanse programma ’The View’ op ’vijf tot zes keer’ te hebben ’gefoefeld’ buiten haar huwelijken om. „Dat gebeurt nu eenmaal af en toe.” De Britse Take That-zanger Mark Owen weet daar alles van. Hij zit momenteel in rehab nadat hij in de media heeft bekendgemaakt dat hij zijn echtgenote met zo’n tien vrouwen had bedrogen.

Dan is er nog de Amerikaanse acteur Jesse James, hard op weg om alle losbandige celebrities van hun tronen te stoten. De een na de andere minnares staat op en ondertussen gonst het van de geruchten over zijn seksleven, in en buiten zijn huwelijk met Sandra Bullock. Seksuele escapades met Bullock schijnen te zijn vastgelegd op video en het is te hopen dat het ding niet openbaar wordt. Op de video zou te zien zijn hoe James zijn uitwerpselen over Bullocks gezicht smeert, hoe hij een hitlersnor draagt tijdens de daad en hoe hij daarbij een pistool vasthoudt. Je zou zeggen dat je er met een dergelijk pikant seksleven geen minnares op na hoeft te houden, maar dat blijkt dus niet het geval.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden