VPRO wijst PowNed af als partner

Een verzoek van omroep PowNed om in huis te komen bij de VPRO is kansloos. De directie heeft er geen trek in. Een woordvoerster bevestigde gisteren dat VPRO-directeur Lennart van der Meulen PowNed heeft afgewezen omdat er 'te weinig programmatische inhoudelijke argumenten'zijn voor samenwerking tussen deze twee publieke omroepen.

Het verzoek om uitgerekend bij de VPRO aan te sluiten is opvallend. Medewerkers van PowNed haalden in het verleden stevig uit naar andere omroepen, waaronder de VPRO, omdat die te links en vooringenomen zouden zijn.

Toch moet PowNed nu ergens onderdak zien te vinden. Voorzitter Weesie zei gisteren in NRC dat er samenwerkingsverzoeken naar alle omroepen zijn gegaan. "Verder is daar nog geen zinnig woord over te zeggen".

De omroepen zijn door het kabinet gedwongen banden aan te gaan met concurrenten. Ze moeten eerst minstens 50.000 leden hebben, maar dat aantal heeft PowNed.

Wanneer geen van de omroepen trek heeft in samenwerking met de rebelse club, kan PowNed voor de verplichte (technische) samenwerking altijd nog aansluiting zoeken bij de NTR. Deze fusieclub van NPS, Teleac en RVU is i aangewezen als eerste vluchtheuvel voor kleine omroepen die een partner moeten zoeken.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden