Voskamp uit uitslag geschrapt

BARDOLINO - Bart Voskamp is gisteren uit de uitslag van de tijdrit geschrapt. De Nederlander, die de achttiende tijd realiseerde, werd gediskwalificeerd wegens stayeren achter de Zweed Larsson, die hem had ingehaald.

Voskamp was het absoluut niet met die beslissing eens. ,,Ik heb niet in zijn wiel gezeten en heb ook nooit een waarschuwing gekregen'', vertelde de boze Voskamp. ,,De regel is dat je, als je wordt ingehaald, 25 meter afstand moet bewaren. Misschien heb ik er 23 meter achter gezeten, maar dan hadden ze me ook tijdens de race kunnen waarschuwen. Het gaat erom dat ik een respectabele afstand houd, en dat heb ik gedaan.'' ,,Ongelooflijk'', foeterde medeploegleider Egon van Kessel, die achter Voskamp had gereden. ,,Bart is na dertien kilometer ingehaald door die Zweed. Ik heb hem gezegd te volgen, maar wel op enige afstand. Bart heeft hem nog een paar keer ingehaald. Dat mag, er is ook nooit een waarschuwing geweest. Bart rijdt al twintig jaar tijdritten, die weet echt wel hoe dat moet.'' De betrapte renner sprak van een belachelijke machtspositie van de UCI. ,,Protest is niet mogelijk, dit lijken de Middeleeuwen wel.'' Joost Posthuma steeg door het wegvallen in de uitslag van Voskamp naar de 23ste plaats.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden