Voor

Hanneke van der Heijden (34) woont sinds april van dit jaar met haar man en twee kinderen in een nieuwbouwhuis in Crooswijk. Ze is van plan om vandaag voor 'Woonvisie 2030' te stemmen.

JENNY VELTHUYS

Hanneke van der Heijden: "Mijn man werkt in de ruimtelijke gebiedsontwikkeling en door onze gesprekken ben ik ervan overtuigd geraakt dat het goed is voor een stad nieuwbouw en bestaande bebouwing te laten samenvallen. Volgens mij is dat ook de gedachte achter 'Woonvisie 2030'. Dat de stad welvaart bij gemengde wijken.

Alleen de communicatie van de gemeente had beter gekund. Ik heb zelf een communicatie-achtergrond. Een onderwerp als dit leent zich makkelijk voor het laten horen van een heel zwart-wit voor- of tegengeluid. Door het gebrek aan informatie kan ik me voorstellen dat sommige Rotterdammers denken dat het de intentie van de gemeente is om rijkere mensen binnen te halen. Als het echt zo is dat een groot deel van de huidige bewoners niet kan terugkeren naar de wijk, zou dat voor mij een reden zijn om 'tegen' te stemmen. Maar ik kan me niet voorstellen dat dat de opzet is. Ik vind het alleen lastig om mijn gevoel eenduidig te checken. Waarom staat de informatie over de noodzaak van de Woonvisie niet duidelijker op een rijtje?"

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden