VOORUITBLIK | Talloze artiesten leveren bijdrage aan Azië

Artiesten zijn massaal aan het werk voor Azië. Zo houdt Henny Huisman morgen een benefietconcert in zijn Bakkumse stallen. Hind en Imca Marina treden daar op. De dag daarna organiseren de publieke omroep, SBS6 en RTL4 een televisie-uitzending voor Azië. Martijn Krabbé, Robert ten Brink en Paul de Leeuw presenteren het programma dat van 18.30 uur tot 23.45 uur op de zenders wordt uitgezonden.

Tijdens de show is onder meer een speciale editie van 'RTL Boulevard' te zien, 'de TV Show' en 'Hart van Nederland'. Tegelijkertijd vindt een benefietconcert op de Dam plaats, waarheen live zal worden overgeschakeld. Katja Schuurman en Guus Hiddink zitten in het telefoonpanel. De uitzending moet een combinatie van informatie en entertainment zijn, daarom zullen ook medewerkers van Unicef en politici aanschuiven.

Presentatrice van vakantieprogramma's en ambassadeur van het Rode Kruis Floortje Dessing maakt een reportage voor de televisie-uitzending. Samen met Cees Breederveld, sinds 1 januari 2005 directeur van het Nederlandse Rode Kruis, reist ze op dit moment door Sri Lanka. ,,Ondanks alle ellende zijn de mensen hier ontzettend aardig en vriendelijk. Maar de verwoestingen zijn zo gigantisch, dat we dit donderdagavond zo goed mogelijk aan het Nederlandse volk willen tonen'', aldus Breederveld vanuit Noordoost-Sri Lanka. Samen met Yorin, de omroep van Dessing, is het Rode Kruis een inzamelingsactie gestart voor giro 555. Op Schiphol, de aanstaande Vakantiebeurs en tachtig andere locaties worden binnenkort collectebussen geplaatst.

Ook musicalster Pia Douwes organiseert een benefiet, getiteld 'Hoop voor Azië', op maandag 10 januari. Simone Kleinsma, Stanley Burleson en Chantal Janzen treden op tijdens het evenement in het Utrechtse Beatrixtheater. ,,We willen hoop bieden aan jonge mensen in de getroffen gebieden. Straks begint de wederopbouw, dus er moet aandacht zijn voor de toekomst'', aldus Douwes.

Cabaretier Youp van 't Hek houdt een extra nachtvoorstelling van zijn programma 'Prachtige Paprika's' op vrijdag 21 januari in Carré. De opbrengst, naar verwachting ten minste 100000 euro, gaat naar giro 555.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden