Voormalig PVV'er vindt het tijd voor islamitische partij

Wel een plan, nog geen naam heeft ex-PVV'er Arnoud van Doorn voor zijn islamitische partij. Via Twitter liet Van Doorn weten dat hij het tijd vindt voor oprichting van een "jonge frisse partij, uiteraard voor iedereen, maar op basis van islamitische normen en waarden, en met respect voor elkaar". Zijn nieuwe partij mag geen islampartij heten, zo reageerde Van Doorn op berichten in de media.

Van Doorn is sinds hij in 2011 uit de PVV is gezet onafhankelijk gemeenteraadslid in Den Haag. Met zijn nieuwe islamitische partij heeft hij landelijke ambities. Op Twitter liet Van Doorn weten te hopen dat het kabinet voorlopig niet valt, zodat hij genoeg tijd heeft om zijn partij te organiseren voor deelname aan landelijke verkiezingen. Hij verwees naar de één miljoen moslims in Nederland.

Mocht Van Doorn eerst aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen, dan zou zijn partij de derde in de Haagse raad zijn met islamitische uitgangspunten. In 2010 leidde onenigheid binnen de Islam Democraten tot de oprichting van de Partij van de Eenheid. Beide fracties hebben een zetel.

Nadat hij in 2011 uit de PVV werd gezet, bekeerde Van Doorn zich na een bezoek aan de salafistische As-Soennahmoskee in Den Haag tot de islam. Hij staat bekend als een vaste bezoeker van de moskee. Tot 2011 was Van Doorn voor de PVV raadslid in Den Haag, en ook medewerker van de PVV-fractie in de Tweede Kamer. Een beschuldiging van misbruik van de creditcard van de raadsfractie voor privé-uitgaven leidde tot zijn gedwongen vertrek uit de partij.

Van Doorn was niet bereikbaar voor commentaar.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden