Voorlopig geen zomerweer

Zondag begint de zomer. De zon staat dan op zijn meest noordelijke positie ten opzichte van de evenaar, loodrecht boven de Kreeftskeerkring. Maar van zomerweer is voorlopig nog geen sprake in ons deel van Europa. Kijken we naar de weerkaarten voor de wat langere termijn vooruit, tot het einde van volgende week, dan zien we eerder dat het wisselvalliger wordt dan dat een hogedrukgebied zich bij ons gaat nestelen en we zonnig en droge weer gaat zorgen.

Ook vandaag en in het weekend moeten we rekening houden met licht wisselvallig weer. Daarbij zijn de temperaturen nog steeds onder normaal. Met een wind uit west tot noordwest, matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Bft, worden wolkenvelden aangevoerd en daaruit vallen enkele buien.

Tussendoor kan af en toe de zon doorbreken, dat gebeurt vandaag het vaakst in het zuidwesten van het land. De temperatuur loopt vanmiddag uiteen van 14 graden op de Waddeneilanden tot ongeveer 17 graden in het zuiden.

Vanavond en vannacht blijven nog steeds enkele buien vallen. Pas morgen in de loop van de dag trekken de buien via het oosten weg. Vanuit het westen wordt het dan zonniger en de wind neemt ook in kracht af. Daardoor kan de temperatuur iets winst te boeken. Het wordt 16 tot 18 graden. Zondag, Vaderdag, begint droog en met zonnige perioden. Eerst is er weinig wind, maar in de loop van de dag draait de wind naar het zuidwesten en neem dan in kracht toe. Tegelijkertijd komt er vanuit het westen meer bewolking en volgen er ook weer buien. De temperatuur is iets hoger dan de afgelopen dagen. Zondagmiddag is het ongeveer 20 graden. Voor maandag en dinsdag verwachten we geen grote weersverandering. Het blijft wisselvallig met temperaturen vaak tussen de 15 en 20 graden. Een vleugje hoop op zomerweer ontstaat pas begin juli.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden