Voorbij de 65, en liefst nog heel lang door

door Wybo Algra

Medewerkers van 18 tot 80 jaar: ze zijn van harte welkom bij een Amsterdams telemarketing-bedrijf, en ze komen graag. Als het maar geen moeten wordt.

Gerard Kok (66) stopte midden jaren negentig met zijn handel in Oosterse tapijten, toen hij vanuit België terug wilde naar Nederland. Een tijdlang deed hij niets. „En dat niksen verveelde”, zegt hij. „Ik had meer energie dan ik kwijt kon.” Nu werkt hij alweer een aantal jaren bij het bedrijf Ditmeijers’, in een verbouwd havengebouw aan het IJ, en dat hoopt hij nog jaren vol te houden.

Het nieuwe kabinet juicht langer doorwerken toe, ook na de 65ste verjaardag. Bij Ditmeijers’ – dat actief is voor multinationals, overheidsinstellingen, maar ook hulpinstellingen zoals Artsen zonder Grenzen en Oxfam Novib – is dat geen enkel punt. Kok heeft collega’s die in de zeventig zijn. Een 83-jarige is inmiddels afgezwaaid.

Deze ochtend is Kok wel de nestor van het goedgeluimde gezelschap naast onder meer de heer ’J.J.P.H.’ de Rouw (64), politicoloog in ruste en vast van plan in het harnas te sterven, Ingeborg Worm (43), die haar werk bij Ditmeijer combineert met praktijken als shiatsu-therapeut en tai chi-docent, en Dora Csermak (21), begonnen bij Ditmeijer als student en nu tevens werkzaam bij KLM.

In het bonte, tweehonderd man grote gezelschap dat de telefoonposten van Ditmeijers’ bemant, zitten verder een voormalig balletdanser, een kunstenaar, schrijvers, grafisch ontwerpers en een oud-ambassadeur. Wat zij allen gemeen hebben, is hun behoefte aan flexibel werken. Dat geldt ook, nee, zéker voor de zestigers en zeventigers, zegt directeur Will Ditmeijer (bijna 61).

Ditmeijer: „Heel veel mensen willen door na hun 65ste, maar op een andere manier. Ze willen hun kennis en vaardigheden graag blijven inzetten, en zoeken ritme en regelmaat. Maar ze willen ook vrijheid in hun hoofd, en kunnen zeggen: volgende week ben ik er niet. Bij ons kan dat. Ze hebben een contract, wat ze zoveel mogelijk zelf kunnen invullen.” En, vult manager Hilde Otter aan, de medewerkers op leeftijd willen geen werk meer waar ze ’s nachts wakker van liggen: „Dat hebben ze lang genoeg gehad.”

De zestigers die deze ochtend bij Ditmeijers’ aan het werk zijn, vertellen grosso modo hetzelfde verhaal. Vroeg gestopt met werken, een tijdje thuis gezeten, toen hun oog viel op de advertentie: ’Medewerkers van 18 tot 80 gezocht’. Sommigen werken nu een paar dagdelen per week, anderen komen elke dag op de fiets naar Ditmeijers’ voor een ’shift’. En ze zijn nog lang niet van plan te stoppen. Al is politicoloog De Rouw wel van plan het straks wat rustiger aan de doen, om tijd vrij te maken voor de locale politiek.

De oudere medewerkers zijn eigenzinniger, zeggen Otter en Ditmeijer. Ze laten meer van zich horen als iets ze niet zint, nemen meer vrijheid aan de telefoon te improviseren op de vaste scripts. Otter: „Soms is dat fantastisch, soms moet je daar toch even over praten.” Ze zijn bovendien duurder, zegt Will Ditmeijer, maar betalen zichzelf door hun ’bagage’ dubbel en dwars terug.

Juist de oudere medewerkers worden daarom bij voorkeur ingezet voor de business to business-contacten over ingewikkelde technische onderwerpen. Waarbij Ditmeijer zich haast te zeggen dat ze ook echte kanjers van 24 heeft.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden