Vooral 'onterechte' WAO-boete valt slecht bij werkgevers

Van onze redactie economie AMSTERDAM - Werkgevers hebben vooral moeite met boetes voor werknemers die buiten de schuld van de werkgever in de WAO zijn beland. Ook zeggen zij vaak niet in staat te zijn om een gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer ander werk aan te bieden.

Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek dat het Hugo Sinzheimer Instituut heeft verricht in opdracht van het ministerie van sociale zaken. Het universitaire instituut heeft ruim tweeduizend klachten van werkgevers onderzocht over de zogeheten bonus/malus-regeling in de WAO. Volgens deze regeling, van kracht sinds maart 1992, krijgt een werkgever een boete van maximaal een half jaarsalaris opgelegd, als een werknemer arbeidsongeschikt raakt.

Ondernemers hebben van meet af aan krachtig tegen de 'malus' geprotesteerd, omdat er geen rekening wordt gehouden met de oorzaak van de arbeidsongeschiktheid. Zij lijken nu gehoor te vinden bij het kabinet. Vice-premier Kok zei deze week dat er te praten valt over het uitzonderen van 'prive-ziekten' van de malusregeling. De boete is alleen verschuldigd als de werknemer aantoonbaar door het werk in de WAO belandt. Staatssecretaris Wallage van sociale zaken en werkgelegenheid overlegt komende donderdag met de werkgevers over zo'n aanpassing. De regeling als zodanig blijft wel van kracht.

De onderzoekers van het Hugo Sinzheimer Instituut plaatsen vraagtekens bij het uitzonderen van ziekten die in de privesfeer liggen. “Het is in veel gevallen amper mogelijk om uit te maken of de oorzaak al of niet in de werksfeer ligt. Dat geldt voor lichamelijke kwalen (slijtage, een allergie, een ongeluk op weg naar het werk), maar nog sterker voor psychische kwalen.” Ook is het een oneigenlijk onderscheid omdat de WAO geen rekening houdt met de oorzaak van arbeidsongeschiktheid.

Uit een eveneens gisteren gepubliceerd onderzoek van het Nederlands instituut voor praeventieve gezondheidszorg/TNO en de Gemeenschappelijke medische dienst blijkt dat in 42 procent van de WAO-gevallen het werk kan worden aangemerkt als oorzaak van de arbeidsongeschiktheid. De WAO'ers zelf gaven in 55 procent van de gevallen het werk als boosdoener op. De GMD kwam op basis van hun dossiers tot 30 a 34 procent. Uiteindelijk denken de onderzoekers dat 42 procent een reele schatting is.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden