vooraf Alles al gedaan en tóch vernieuwen

Eendagsvliegen zijn er genoeg. Veel bijzonderder zijn de volhouders die zich jaar in jaar uit bewijzen en zich steeds weten te vernieuwen. Met hun ervaring fungeren ze als steunpilaren voor de podiumkunsten.

REDACTIE CULTUUR EN MEDIA

In deze culturele seizoensbijlage vertellen een theatermaker, een zakelijk directeur, een zanger-acteur en een pianist-arrangeur over hun decennialange carrières. Hoe blijven zij bij de tijd? Is een lange adem genoeg? Moet je steeds een andere weg inslaan, of je grootste inspiratiebron trouw blijven?

Voor theatermaker Erik Vos (83) is repertoiretoneel de eeuwige drijfveer. Ouder worden biedt hem de mogelijkheid om nieuwe kanten van zichzelf te ontdekken. En dat helpt hem zijn kennis over te dragen aan jong talent.

Na vijfentwintig jaar neemt Truze Lodder afscheid als zakelijk directeur van De Nederlandse Opera. Hoe heeft ze zich zo lang staande gehouden in een wereld vol ego's en achterklap? Door energie te steken in oplossingen, niet in problemen.

Danny de Munk zit op zijn 42ste al dertig jaar in het vak. Hij kreeg het talent van zijn grootouders en geeft het door aan zijn kinderen. Verder valt er volgens hem weinig te plannen in het leven. Zorg dat je er staat als je een kans krijgt.

Al 47 jaar is Erik van der Wurff de vaste pianist van Herman van Veen. Hij heeft alles meegemaakt, maar blijft zoeken naar iets dat hij nog niet ontdekt heeft. Wil blijven leren, ook als ze elkaar daarvoor moeten loslaten.

En waar zouden de podiumkunstenaars zijn zonder de kunstpaleizen die 125 jaar geleden werden gebouwd en nog steeds het middelpunt vormen van de culturele wereld?

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden