Voor 'nee' pleiten vanuit de luwte

Burgercomité EU Arjan van Dixhoorn

Anders dan de anderen in het nee-kamp, willen de woordvoerders van dit Burgercomité juist liever in de luwte blijven. Daar hebben ze een heleboel redenen voor, mailt voorzitter Arjan van Dixhoorn, maar een daarvan is dat ze hun professionele leven niet willen vermengen met hun campagne tegen de Europese Unie, zoals hij het omschrijft.

Historicus Van Dixhoorn is verbonden aan het University College Roosevelt in Middelburg, mede-bestuurslid Pepijn van Houwelingen werkt bij het Sociaal en Cultureel Planbureau. Ze ontmoetten elkaar toevallig en vonden elkaar in hun zorgen over de EU.

Binnenkort komt het Burgercomité met een pamflet met argumenten tegen het verdrag. Dat is te koop voor 1 euro. Er komen ook folders en flyers. Bovendien heeft het Burgercomité 300 vrijwilligers. Zij organiseren zich min of meer onafhankelijk van het comité, zegt Van Dixhoorn.

Thierry Baudet, een van de initiatiefnemers van het referendum (zie hieronder) noemt het comité een doetank. Volgens Van Dixhoorn trekken ze nu gescheiden op wegens 'andere strategieën, tactieken en temperamenten'. "Maar we werken samen waar het kan."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden