Opinie

Voor jongeren is werk vinden een drama

De FNV voerde in 2010 actie tegen de jeugdwerkloosheid, met deze pop op een verkiezingsbord aan het Amsterdamse Muntplein. Om de nek hangt een bord met de tekst 'Hoe lang moet ik nog zitten.nl.' Beeld ANP
De FNV voerde in 2010 actie tegen de jeugdwerkloosheid, met deze pop op een verkiezingsbord aan het Amsterdamse Muntplein. Om de nek hangt een bord met de tekst 'Hoe lang moet ik nog zitten.nl.'Beeld ANP

Afgestudeerden komen steeds moeilijker aan een baan. Vooral voor allochtone jongeren blijkt dat heel erg lastig te zijn (Trouw, 17 juli). Dat is een zorgwekkende ontwikkeling.

We investeren in Nederland veel geld, tijd en energie in onze jongeren. Dat is noodzakelijk. Als we willen volhouden dat ons land een kenniseconomie heeft, moeten we de mensen die fulltime kennis opdoen maximaal de kans geven om een mooie opleiding te volgen aan de beste onderwijsinstellingen. Daarbij hoort een investeringsagenda voor het onderwijs, daarbij hoort ambitie.

Daarbij hoort ook een eerlijk gesprek over de kansen van de jongeren. Ik heb als mentor van een groep multiculturele jongeren steeds beweerd dat discriminatie nauwelijks voorkomt en dat hard werken en de juiste vaardigheden opdoen voldoende is. Ik schrik dan ook van de verhalen waarmee zij komen over keiharde discriminatie. Al mijn goedbedoelde adviezen, zoals het nemen van verantwoordelijkheid en netwerken, smelten weg onder hun teleurgestelde blikken als ze voor de zoveelste keer zijn geconfronteerd met een afwijzing. De vraag of de afwijzing al dan niet terecht was, blijft onbeantwoord.

Op dit moment is het vooral aan jongeren zelf om zich klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Velen zijn zo verstandig om stage te lopen maar dat past niet binnen alle opleidingen. Bovendien moet je het geluk hebben dat er een geschikte stageplek beschikbaar is. Een grote groep studenten lukt het niet en voor hen is het een hele worsteling om een leuke baan te bemachtigen. Dat heeft natuurlijk veel te maken met de huidige economische crisis: bedrijven en overheden hebben minder vacatures en zijn daarnaast vaak huiverig om een jongere zonder werkervaring aan te nemen. Dat maakt dat ook voor starterfuncties - waarop honderden sollicitaties binnenkomen - vaak mensen worden aangenomen die al een paar jaar werkervaring hebben.

Een baan vinden die past bij hun talent is voor veel jonge mensen een drama. Ik krijg dagelijks mails over stapels onbeantwoorde sollicitatiebrieven en mislukte sollicitatiegesprekken. Zoals het verhaal van de hindoestaanse Arti: een afgestudeerd sociologe die al dertien maanden zoekt naar een leuke baan. Ze heeft een mastertitel, dus voor mbo-vacatures vinden werkgevers haar overgekwalificeerd. Tijdens het solliciteren lopen haar huur en verzekeringen gewoon door, een beknellende situatie dus. Niet alleen voor haar, maar voor ons allemaal want wij hebben samen haar opleiding betaald in de verwachting dat ze met een goede baan de maatschappij een stukje vooruit zou helpen.

Het probleem zit hem deels in de vaardigheden van studenten. Iemand die is afgestudeerd, is niet vanzelf een goede sollicitant. Het schrijven van een sollicitatiebrief of je meerwaarde bewijzen in een gesprek is essentieel. De PvdA wil dat jongeren klaar zijn voor de arbeidsmarkt als ze klaar zijn met hun opleiding. Dat betekent dat opleiders en werkgevers samen moeten werken aan een soepele overgang van leren naar werken: wat geven we onze jongeren mee aan sollicitatievaardigheden? Welke eisen mag ik eigenlijk stellen aan een starter die bij mij solliciteert?

Ik vind dat alle onderwijsinstellingen een sollicitatietraining moeten aanbieden. Op veel plekken gebeurt dat al en dat is goed. Bedrijven moeten echte starters aannemen in startersfuncties zodat ook jongeren zonder werkervaring aan de bak komen. Alle hbo-opleidingen moeten hun eerstejaars studenten een taaltest laten doen, zodat niet later blijkt dat hun afgestudeerden geen sollicitatiebrief kunnen schrijven. Pas als dat soort stappen wordt genomen, kunnen we alle talent benutten en onze kenniseconomie nog sterker maken. Hopelijk daalt het aantal afgestudeerden dat geen baan kan vinden dan snel.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden