Volleyballers Brevok denken maar een set aan stunt tegen VCG

Van onze volleybalmedewerker

Brevokteambegeleider Guillermo Boogers geloofde gisteren nog in een wonder, VCG-trainer Meertens achtte de Bredase ploeg niet in staat tot een stunt. En de laatste kreeg het gelijk aan zijn zijde. De formatie uit Geldrop had in de tot sporthal verbouwde kerk aan de Bredase Baliendijk aan zestien punten genoeg om door te gaan naar de eindstrijd. "We hebben voor zwaardere opgaven gestaan" , wist Meertens voorafgaand aan het duel tegen de nummer zes in de competitie. "Maar we gaan niet lopen klooien. Totdat we de kwalificatie gerealiseerd hebben, spelen we in de sterkste samenstelling. Daarna gaan we ook de andere spelers inbrengen."

Even, heel even, leek het alsof Brevok, de bekerfinalist van vorig jaar, nog een serieuze poging deed VCG op een surprise te tracteren. Het team van trainer Appie Krijnsen opende sterk, VCG startte quasi nonchalant. Na vijf minuten stonden de Bredanaars op een beloftevolle voorsprong: 5-1. Gestuurd door spelverdeler Misha Latouhin knalden de VCGaanvallers de Bredase illusies echter nog in de eerste set aan flarden. De stand van 14-12 na twee setpoints bleken niet voldoende voor Brevok. Na exact een half uur deelde Josha Kailola met een ace de knockout uit: 14-16.

Ongekend spannend

Meertens wisselde vier spelers voor de tweede set, slechts Kailola en Latouhin van het basisteam bleven op de vloer. De VCG-trainer experimenteerde met een twee-stoppersysteem. Ook al met het oog op de naderende play-off-serie, die ongekend spannend dreigt te worden. Meertens: "Na de eerste set werd het een oefenwedstrijdje voor ons. In de beslissende fase van de competitie is het heel goed mogelijk, dat je op een andere tactiek moet kunnen terugvallen. Met de wisselingen van vanavond trachtte ik een sterker blok te creeren. Dat moeten we toch beheersen, dat kan straks wel heel belangrijk worden."

Ook tegen een veredeld B-team (Meertens: "Eigenlijk zijn die jongens te goed om wissel te staan" ) slaagde Brevok er niet in een set te veroveren. In de tweede set kwam men nog wel op 12-6, maar de reserves uit Geldrop bewezen inderdaad het niveau van de (eredivisie)bank te ontstijgen. De derde set werd in een handomdraai afgewerkt. De laatste vijftien minuten vroegen de meegereisde VCG-supporters om 'tegenstand'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden