Voetbalclub bedreigd na wegsturen jeugdspelers

Voetbalclub Bladella uit het NoordBrabantse Bladel heeft vijftig bedreigingen ontvangen nadat gisteren bekend werd dat vier jeugdspelers van de club zijn geroyeerd. De spelers verkochten te weinig loten voor de jaarlijkse loterij.

Volgens de voorzitter van de Brabantse amateurvoetbalvereniging is gedreigd met vernielingen en geweld. De club heeft de politie ingelicht, die extra patrouilleert rond het voetbalterrein. Ondanks de bedreigingen en een dringend verzoek van de KNVB, weigert het bestuur van de club het royement terug te draaien.

Afgelopen week ontstak een storm van kritiek rond de voetbalvereniging uit Bladel. Alle leden zijn boven op hun jaarlijkse contributie verplicht vrijwilligerswerk te doen binnen de club, omdat anders de contributie stijgt. Jeugdspelers kunnen dat doen door 25 euro aan lootjes te verkopen voor de nieuwjaarsloterij. Lukt het niet dat bedrag in lootjes aan de man te brengen, dan moeten de ouders de rest bijleggen.

De vier geroyeerde jeugdspelers kwamen daar niet aan, en hun ouders weigerden het restant te betalen. Daarop besloot het bestuur van de voetbalvereniging de vier - tussen de tien en veertien jaar oud - te royeren. Dat is volgens de regels, vindt de club, omdat met die maatregel op een ledenvergadering is ingestemd.

Bladella krijgt uit verschillende hoeken het verwijt de vier voetballertjes buitenproportioneel te straffen. De KNVB noemt de maatregel 'onbegrijpelijk'. "Het is geen financieel probleem, maar een principiële kwestie", reageert voorzitter Jac Van der Aa op de ophef. "We zijn al zes weken met de ouders in gesprek over vervangende klusjes, zoals ballen oppompen. Maar ze weigeren elke hand- en spandienst."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden