Corona

Voetbal in de Bundesliga mag weer vanaf half mei

De Duitse kampioensschaal met een mondmasker. Vanaf half mei is de titelstrijd weer geopend. Beeld BSR Agency
De Duitse kampioensschaal met een mondmasker. Vanaf half mei is de titelstrijd weer geopend.Beeld BSR Agency

De voetbalcompetities op de twee hoogste niveaus in Duitsland kunnen worden hervat. Dat hebben bondskanselier Angela Merkel en de leiders van de deelstaten woensdag besloten.

De eerste en tweede Bundesliga lagen, net als sportcompetities elders in de wereld, sinds half maart stil vanwege het coronavirus.

Vanaf half mei zijn duels zonder publiek toegestaan in Duitsland, waarmee de Bundesliga de eerste competitie in een van de vijf toplanden is die weer van start gaat. In Frankrijk is het seizoen beëindigd. Italië, Spanje en Engeland hebben nog geen besluit genomen.

Het wachten is nu op het besluit van de DFL, de overkoepelende organisatie van de twee hoogste klassen, wanneer er daadwerkelijk wordt gevoetbald. Dat is mogelijk in het weekend van 16 en 17 mei, of het weekend erop. Er zijn nog negen speeldagen af te werken en het streven van de DFL is het seizoen voor 30 juni af te ronden. Bayern München is de koploper met vier punten voorsprong op Borussia Dortmund.

De autoriteiten hebben inzage gekregen in een hygiëne- en veiligheidsconcept waarmee het besmettingsgevaar voor alle betrokkenen wordt geminimaliseerd. Bij een eerste testronde op het coronavirus werden bij 1724 controles tien besmettingen aangetroffen. Het zou de bedoeling zijn dat de teams uit de eerste en tweede Bundesliga eerst in quarantaine gaan, in de vorm van een trainingskamp. De DFL gaat donderdag met alle clubs vergaderen via videoverbinding. Bij voortzetting van het seizoen zijn in ieder geval de tv-inkomsten verzekerd. Die moeten de financiële nood bij veel clubs verlichten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden